CORONET vám okorení vašu grilovačku

Leto, slnko, chladený nápoj a grilovačka. Kombinácia, ktorá je už takmer klišé, no nikdy neomrzí. Okoreňte si túto predstavu, a to doslova. Koreniace zmesi Coronet dotiahnu chute grilovaného pokrmu do absolútnej špičky.

Grilovacia sezóna je už síce v plnom prúde, no inšpirácií nie je nikdy dosť. V tomto článku vám prinášame zopár cenných rád, ako vašim hosťom naservírovať grilovanú delikatesu.

Veda či šikovnosť?

Aby ste sa stali grilmajstrom, stačí zopár overených trikov a svojim hosťom naservírujete jedlo, ktoré môžete nazvať grilovanou špecialitou!

  • Doprajte mäsu odpočinok. Pred grilovaním ho vyberte z chladničky a nechajte 1 – 2 hodiny pri izbovej teplote.

  • Netestujte či je mäso hotové tým, že doň picháte vidličkou či iným nástrojom. Poškodíte tak vznikajúcu kôrku a uvoľníte vnútorné tuky, ktoré nesú chuť mäsa.

  • Po ugrilovaní mäsa chvíľku počkajte so servírovaním. Nechajte ho postáť asi 5 – 10 min. Šťavy, ktoré sa v ňom počas pečenia stiahli, sa rozloženia a mäsko bude šťavnatejšie.

  • Nebojte sa korenín a byliniek! Mäso tak získa individuálnu chuť a arómu. Ak chcete použiť bylinky, na mäso ich pridajte tesne pred dokončením grilovania alebo až po jeho skončení, inak by zhorkli. V prípade korením si vytvorte marinádu, v ktorej mäso necháte presiaknuť chuťami 6 – 24 hodín podľa jeho druhu.

Okoreňte svoju grilovačku

Chuť mäsa jednoznačne dotvára marináda a koreniny, ktoré sú v nej zmiešané. Značka Coronet je zárukou, že vaši hostia ocenia chuť mäsa, ktorá bude lahodná a vyvážená. Spoločnosť Bidfood vo svojej ponuke zahŕňa tri druhy korenia značky Coronet vhodného na grilovanie.

637103_-_argentina.jpgGril Argentina

Dodajte do svojho grilovania kúsok temperamentu. Korenie Gril Argentina je spojením sušenej papriky, cibule, čiernej horčice, cesnaku, čierneho korenia, paprikových flokov, petržlenovej vňate, tymianu a koriandru.

637104_-_gril.jpgGril

Kombinácia korenín a byliniek je to správne na grilovanie. Korenie s názvom Gril v sebe obsahuje sušenú papriku, cesnak, rascu a čierne korenie v kombinácii s bazalkou, oreganom, tymianom a rozmarínom.

637106_steakove_korenie_coronet.jpgSteakové korenie

Hrubá zmes korenia na steaku nielen dobre vyzerá, ale dodá mu aj správnu chuť a vôňu. Steakové korenie je vďaka svojmu podielu čili korenín vhodné najmä pre odvážlivcov. Obsahuje sušenú zeleninu (cibuľa, cesnak, červená a zelená paprika), čili papriku, papriku Jalapeno, čili papriku chipotle a nakoniec zelené, čierne a červené korenie.

Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.