Desať dôvodov, prečo jesť jahňacie mäso

Vynikajúca chuť jahňacieho mäsa má svoje miesto v takmer každej svetovej kuchyni. Medzi hlavné dôvody, prečo jahňacie z Bidfoodu zaradiť častejšie aj do nášho jedálnička, patrí ekologický chov na najčistejších miestach planéty a prospešnosť pre naše zdravie. Navyše oproti baraniemu nevonia jahňacie mäso tak výrazne a je tak prijateľné aj pre deti.

Bidfood distribuuje jahňacie mäso z Írska pod prémiovou značkou Nature´s Meadow a z Nového Zélandu  pod značkou Ovation. Spoločnými znakmi sú chov na ostrovoch s minimom priemyslu. Prečítajte si nasledujúce dôvody, prečo jahňacie Nature´s Meadow alebo Ovation uprednostniť:

1 | prirodzená potrava

Jahňatá žijú na rozľahlých pastvinách, kde majú dostatok pohybu a celoročne zelenú trávu. Nedostávajú od chovateľov antibiotiká, rastové hormóny, suplementy alebo geneticky modifikované príkrmy.

2 | ID štítky

V prípade, že by napriek všetkým kontrolám došlo k nejakému problému, je možné každý kus mäsa vystopovať až na konkrétnu farmu, odkiaľ zviera pochádza.

3 | certifikácia halal

Pokiaľ klient vyžaduje halal pokrmy, môže Bidfood prostredníctvom obchodných zástupcov predložiť k jahňaciemu mäsu príslušné certifikáty.

A samozrejme samotná prospešnosť jahňacieho mäsa pre naše zdravie:

4 | vitamíny B

Jahňacie mäso je výborným zdrojom vitamínov skupiny B, ktoré sú základom metabolických procesov. 
Mäso z jahniat dokáže pokryť až 100 % odporúčaného denného príjmu vitamínu B12. Veľkým prínosom je aj obsah tiamínu (B1) pôsobiaceho priaznivo na nervový systém a proti únave.

5 | zinok

V jahňacom mäse sa vyskytuje zinok vo forme ľahšie vstrebateľnej ľudským telom. Zinok má význam pre rast a hojenie. Priemerná porcia jahňacieho mäsa obsahuje až 45 % odporúčanej dennej dávky.

6 | železo

Taktiež železo je vo forme ľahko vstrebateľnej pre telo. Železo v strave je dôležité pre tvorbu červených krviniek. Jedna porcia obsahuje zhruba 20 % odporúčanej dennej dávky pre muža a 12 % pre ženy.

Objednať môžete online po prihlásení na mojBidfood.sk (noví zákazníci musia vyplniť registračný formulár) alebo volajte na Zákaznícke centrum tel. 032/ 774 28 50, 0912 05.

Aktuálny sortiment jahňacieho mäsa nájdete v kategórii: Mäso | Jahňacie mäso

7 | meď, horčík a selén

Dôležitý pre ľudský organizmus je rovnako výskyt stopového množstva ďalších prvkov – medi, horčíka a selénu.

8 | nízky obsah tuku

Vďaka dlhoročnému vývoju chovateľstva aj mäsiarskych metód očisťovania mäsa, bol tuk v jahňacom mäse výrazne zredukovaný. Napríklad steak z jahňacieho stehna dnes bežne obsahuje menej ako 5 % vnútrosvalového tuku.

9 | nenasýtené mastné kyseliny

Polovicu tuku v jahňacom mäse tvoria nenasýtené mastné kyseliny (väčšinou mononenasýtené), ktoré sú prospešné pre ľudský organizmus. Okrem iného pomáhajú regulovať hladinu cholesterolu v krvi. Sú bežnou súčasťou zdravej stredomorskej diéty.

10 | bielkoviny

Jahňacie mäso je skvelým zdrojom vysoko kvalitných bielkovín. Proteíny v organizme plnia okrem stavebných taktiež katalytické, regulačné, obranné, transportné a zásobné funkcie.

Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.