Chuť pravých talianskych údenín si zamilujete!

Taliani sú známi gurmáni, ktorí vedia že v pokrmoch nesmú chýbať kvalitné salámy a šunky. V našom sortimente nájdete širokú ponuku pravých talianskych údenín, s ktorými si pripravte luxusné pokrmy ako v talianskej reštaurácii.


 

Objednať môžete online po prihlásení na mojBidfood.sk (noví zákazníci musia vyplniť registračný formulár) alebo volajte na Zákaznícke centrum tel. 032/ 774 28 50, 0912 05.

725924  Coppa di Parma  cca 0,8 kg
726050  Juhotirolská sušená šunka cca 2 kg
725928  Soppressa veneta talianska saláma cca 2,7 kg
726045  Sušená šunka 1/4 MEC cca 1,2 kg
725920  Mortadella talianska cca 2 kg
726014  Pancetta rolovaná cca 2 kg

725924 | Coppa di Parma

Coppa di Parma

Vyrába sa z bravčového mäsa (krk a ramená) s pridaním byliniek, soli a korenia. Toto zloženie sa líši podľa regiónu výroby a použitého postupu. Táto gurmánska pochúťka sa krája na tenké plátky, kde vynikne aj jej štruktúra. Servíruje sa ako predkrm, do sendvičov, na pizzu a na Panini.



726050 | Juhotirolská sušená šunka

Juhotirolská sušená šunka

Vyrobená z bravčového mäsa, zo zadného stehna. Natenko nakrájané plátky sa môžu podávať s chrenom, kyslou uhorkou a tmavým chlebom. Pridať ho môžeme do cestovín, rizota, na pizzu, do šalátov a pod.



725928 | Soppressa veneta talianska saláma

Soppressa veneta talianska saláma

Sopressa je talianska saláma valcovitého tvaru, vyrobená z bravčového mäsa, masti, soli a korenia. Skladuje sa zavesená v chladnom, tmavom a suchom mieste. Vyrába sa v dvoch prevedeniach: ,,dolce,, - sladká a ,,con agloi,, - s príchuťou cesnaku. Je to typický produkt oblasti Veneto v severnom Taliansku. Má korenistú vôňu. Podáva sa nakrájaná na tenké plátky ako predjedlo alebo na hrubé kúsky ako prísada do jedál.



726045 | Sušená šunka 1/4 MEC

Sušená šunka MEC

Táto talianska sedliacka šunka má dobu dozrievania najmenej 9 mesiacov a je vyrobená podľa prastarých tradičných postupov. Pôvod ošípaných je mimo Talianska. Jej mäso je veľmi jemné a preto je dobrou alternatívou pre parmskú šunku. Je vhodná na studené predkrmy a pizzu.


 


725920 | Mortadella talianska

Mortadella talianska

Mortadella je druh Talianskej salámy z jemného bravčového, tepelne spracovaného mäsa. Starostlivo vybrané kúsky ( slanina, šunka, bôčik ) sú rozdrvené na veľmi jemnú hmotu. Obsahuje cca 15 % bravčovej masti vo forme malých kociek, ktorá jej dáva typickú štruktúru. Má široké spektrum použitia. Aby vynikla jej bohatá chuť, podáva sa pri izbovej teplote.



Pancetta rolovaná

Pancetta je talianska slanina. Je to bravčové mäso z bôčika, ochutené soľou, korením, cesnakom, bylinkami. Pancetta sa vyrába buď zrolovaná do rolky alebo rovná. Chuť je jemná a delikátna. Môže sa krájať priamo na kocky a pridať do pokrmov pre ochutenie alebo sa servíruje ako predkrm.
 



 

Mohlo by vás zaujímať
Tuniak žltoplutvý patrí k najdôležitejším rybám využívaných v gastronómii.
Sous Vide (z franc. vo vákuu) je kuchárska metóda, pri ktorej sa potraviny pripravujú vo vzduchotesnom umelohmotnom obale vo vodnom kúpeli s kontrolovanou teplotou. Cieľom je zachovať prirodzenú chuť, šťavnatosť, textúru potravín a obmedziť straty dôležitých živín, ku ktorým dochádza pri varení pri vysokej teplote.