Téma # vysmážané jedlá

Každý rafinovaný rastlinný olej v niečom vyniká a pre každý účel sa najlepšie hodí iný. Viete napríklad, prečo nepoužívať na prípravu majonézy slnečnicový olej? A ktorý fritovací olej alebo tuk neprenáša chute a pachy medzi fritovanými pokrmami?
Z veľmi kvalitnej rybej suroviny sa vyrábajú vynikajúce nugety, ktoré sa v gastronómii osvedčili ako hlavné jedlo i chuťovka na rautoch. Teraz prichádza verzia v maloobchodnom balení pod značkou Nowaco.
Potenciálne rakovinotvorný akrylamid vzniká pri vysmážaní hranolčekov alebo pečení pečiva. Od 11. apríla 2018 vstúpilo do platnosti Nariadenie komisie EU 2158/2017, vďaka ktorému by sa obsah akrylamidu mal znižovať. Zákazníci Bidfoodu sa novej legislatívy nemusia obávať.