Najobľúbenejšie jedlo z Opavy vychádza z novej linky
Nová obaľovacia linka pozostáva zo 16 samostatných strojov od tvarovača cez obaľovaciu sekciu s mokrými a suchými zmesami až po fritovacie a zmrazovacie tunely. Možno na nej vyrábať obaľovaný predsmažený syr, ale aj zemiakové krokety alebo pečeňové knedličky.
Predaje obaľovaného syra i ďalších jedál vyrábaných v Bidfood Opava každoročne rastú a pôvodná linka ani s nadčasmi nestačila požiadavkám zákazníkov. Spusteniu nového výrobného zariadenia s cenovkou viac ako 38 miliónov Kč predchádzali stavebné a technologické úpravy priestorov.
Nová linka bola spustená do ostrej prevádzky v máji tohto roku. Porcie syra na nej idú v piatich radoch a vyššou rýchlosťou než na pôvodnej linke. Linka dokáže vyrobiť až 1200 kg obaľovaného predsmaženého hlboko zmrazeného syra za hodinu, čo je trojnásobok výkonu pôvodnej linky.
16 strojov
Zladiť celú zostavu strojov na výrobu obaľovaného predsmaženého syra nie je žiadna zábava. Porcie syra musia plynule prejsť všetkými sekciami linky, nikde sa nehromadiť a dokonale dokončiť každý jednotlivý krok výrobného procesu.
- Na začiatku linky je každá porcia syra upravená a nakalibrovaná na rovnakú hmotnosť. Nové zariadenie dokáže po výmene kalibrovacieho valca formovať taktiež zemiakové krokety, mäsové guľôčky, pečeňové knedličky a zemiakové šúľance (bez náplne).
- Nakalibrované porcie syra následne vstupujú do ďalších strojných sekcií linky, kde sú postupne obalené a predsmažené.
- V piatich radoch plynule pokračujú cez smažiaci tunel – fritézu. V ňom je po novom možné použiť vodný kúpeľ namiesto oleja a ľahko ho tak premeniť na tunel na varenie ďalších výrobkov.
- Z fritézy postupujú syry do zmrazovacieho tunela. Ide už o piaty zmrazovací tunel v prevádzke na výrobu hotových jedál.
Aktuálny sortiment smažených obaľovaných syrov nájdete na mojBidfood.sk v kategórii: