Mrazená zelenina plná vitamínov

Mrazená zelenina začína svoju cestu na poli, v zemi, ktorá jej dodá výbornú chuť a dôležité nutričné hodnoty a vitamíny. Čím sa však odlišuje je cesta, akou sa z farmy dostane na Váš tanier...



 

Už ste niekedy premýšľali nad tým, čo sa deje so zeleninou po zbere?

  • Čerstvá úroda je z farmy ihneď prevezená k strojovému spracovaniu neďaleko polí.

  • Po očistení je ihneď tepelne opracovaná  (blanšírovaním alebo v pare) a šokovo zamrazená.

  • Celý proces spracovania trvá max. 4 hodiny od zberu, čím si zelenina počas celej doby trvanlivosti uchováva svoje nutričné hodnoty, živiny a minerály zo dňa zberu.

  • V spracovateľskom závode je zelenina pod neustálou laboratórnou kontrolou.

Viete, že...
... mrazený špenát má i po 2 rokoch rovnaký obsah vitamínov ako čerstvý, skladovaný 2 dni pri bežných podmienkach?


 

Mrazená zelenina je praktická!

S mrazenou zeleninou ušetríte čas, pretože
ju k Vám privezieme už očistenú, nakrájanú v rôznych tvaroch a pripravenú k vareniu.

Pretože mrazená zelenina je roztriedená a šokovo  zamrazená ihneď po zbere,
dovezieme ju k Vám počas celého roku vždy v rovnakej kvalite!

Mráz je navyše najšetrnejší konzervant, a preto sa do mrazenej zeleniny nemusia pridávať žiadne stabilizátory, chemické konzervanty ani farbivá.

Odporúčaná príprava mrazenej zeleniny...

Mrazenú zeleninu je vhodné pred tepelnou úpravou nechať povoliť.

V prípade, že do vývaru alebo iných teplých pokrmov nasypete zamrazenú tak pokrm vystavíte veľkému teplotnému šoku, ktorý ovplyvní finálnu chuť a kvalitu.

Zeleninu väčšinou pridávame do pokrmou až ku koncu ich tepelnej úpravy, aby sme zachovali jej farbu.

Objednať môžete online po prihlásení na mojBidfood.sk ( noví zákazníci musia vyplniť registračný formulár ) alebo volajte na Zákaznícke centrum tel. 032/ 774 28 50, 0912 058 150.

Vhodné tepelné úpravy:

  • varenie v pare: najšetrnejšia úprava zeleniny, najčastejšie sa využívajú teploty od 65°C do 90°C

  • blanšírovanie: zeleninu krátko sparíme vo vriacej vode a potom ihneď vychladíme v ľadovej vode

  • restovanie: rýchla úprava na tukoch alebo oleji, zelenina sa iba prehrieva, aby zostala chrumkavá a nezmenila farbu

Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.