Bidfood Gastronomy Show 2025 – sledujte live stream z prestížnej kulinárskej udalosti

Čo vás čaká?
Každý z troch dní bude mať rovnaký program – od slávnostného otvorenia, cez dve časti gastronomickej show až po zaujímavé diskusie a vyhlásenie víťaza súťaže "Bidfood študentská výzva". Táto súťaž dáva priestor mladým talentom z gastronomických škôl, aby predviedli svoju kreativitu a chuť posúvať hranice kulinárskeho umenia.
O dynamiku a zábavu sa postará moderátorské duo Milan "Junior" Zimnýkoval a Adriana Kneissl Poláková. Program obohatí aj Michaela Králiková, ktorá vystúpi so svojím inšpiratívnym TED talkom.
Hviezdy slovenskej a českej gastronómie
Jaroslav Žídek – rodák z Prahy, ktorý už vyše dvoch desaťročí výrazne ovplyvňuje slovenskú gastronómiu. Pôsobil vo viacerých európskych krajinách. V Bratislave viedol reštaurácie Camouflage a Albrecht, dnes je šéfkuchárom Riverbanku v Grand Hoteli River Park. Pod jeho vedením získal Riverbank ocenenie Gault & Millau – 15 bodov a tri čiapky, čím sa zaradil medzi najlepšie reštaurácie na Slovensku.
Peter Duranský – prvý Slovák ocenený prestížnou Michelinskou hviezdou, ktorú získal ako šéfkuchár viedenskej reštaurácie Das Loft. Dnes stojí na čele slovenskej súťaže Bocuse d’Or, kde podporuje a motivuje novú generáciu kuchárskych talentov. Patrí k najvýraznejším osobnostiam slovenskej gastronómie so skúsenosťami zo špičkových zahraničných reštaurácií.
Roman Paulus – uznávaný český šéfkuchár, ktorý ako prvý Čech získal a päťkrát obhájil Michelinskú hviezdu v reštaurácii Alcron v Prahe. Skúsenosti zbieral v renomovaných hoteloch v Londýne, Viedni či na zaoceánskej lodi Queen Elizabeth II. Dnes vedie vlastné Bistro Paulus v Olomouci a patrí medzi najznámejšie osobnosti českej gastronómie.
Okrem týchto hostí sa predstavia aj šéfkuchári spoločnosti Bidfood – Ján Duda a Marek Madzik:
- Ján Duda – šéfkuchár spoločnosti Bidfood Slovakia s viac ako 20-ročnými skúsenosťami v gastronómii. Je prezidentom Euro-Toques Slovensko, viceprezidentom Aregala Slovensko – Šéfkuchári bez hraníc a členom medzinárodnej organizácie World Master Chef Society. Okrem toho sa pravidelne objavuje aj na televíznych obrazovkách, kde inšpiruje divákov v relácii Dámsky klub na Jednotke STVR.
- Marek Madzik – executive chef spoločnosti Bidfood Slovakia a držiteľ certifikátu akreditovaného komisára WACS. Skúsenosti zbieral v Nemecku, Taliansku a Švédsku, ako aj na prestížnych medzinárodných gastronomických podujatiach. Bol členom tímu, ktorý na olympiáde IKA 2016 získal bronzovú medailu. Jeho ambíciou je aktívne prispievať k pozdvihovaniu úrovne slovenskej gastronómie.
Časový harmonogram (platný pre všetky mestá):
- 14:00 – Registrácia & welcome drink
- 15:00 – Otvorenie
- 15:15 – Gastronomická show (I. časť)
- 16:15 – Prestávka
- 16:30 – Gastronomická show (II. časť)
- 17:30 – Prezentácia / TED talk / Diskusia
- 17:45 – Vyhlásenie víťaza Študentskej výzvy
- 18:00 – Raut
- 19:30 – Koniec

Partneri podujatia
Na príprave podujatia sa podieľa široká sieť partnerov, bez ktorých by Bidfood Gastronomy Show nemohla mať taký rozsah a kvalitu. Patria medzi nich popredné značky potravín, nápojov a gastro vybavenia, ktoré dlhodobo podporujú rozvoj slovenskej gastronómie. Zoznam všetkych partnerov nájdete vo fotogalérii.
Kedy a kde sledovať?
Bidfood Gastronomy Show 2025 môžete zažiť aj na diaľku – prostredníctvom live streamu na Facebooku z Piešťan, Šamorína a Košíc. Čaká vás jedinečný program plný kulinárskej inšpirácie, špičkových šéfkuchárov a moderných trendov gastronómie.
- Piešťany – 9. 10. 2025 → Live stream
- Šamorín – 14. 10. 2025 → Live stream
- Košice – 16. 10. 2025 → Live stream
Nenechajte si ujsť žiadne novinky z Bidfood Gastronomy Show 2025! Sledujte naše sociálne siete a pridajte sa k oficiálnym eventom:
- Piešťany – Facebook event
- Šamorín – Facebook event
- Košice – Facebook event
Novinky, zákulisné momenty aj fotogalérie nájdete na našich sociálnych sieťach – Facebooku a Instagrame.