Téma # Taliansko

Smotanovo biela Mozzarella di Bufala Campana DOP sa smie vyrábať iba tradičným spôsobom na vybranom území južného Talianska. Lahodná mozzarella z byvolieho mlieka je chuťovo výraznejšia než bežne dostupná kravská, ktorú neobmedzene chrlia mliekarne po celom svete.
Exkluzívny rad kopčekovej zmrzliny La Panna tento rok rozširuje Carrot Cheesecake. Moderné európske chute zmrzlín La Panna ohromia v pohároch a stanú sa hitom tohto leta. Ich receptúry vychádzajú z tradičnej talianskej remeselnej zmrzliny. Pri tejto značke sú samozrejmosťou nazdobené gastro vane.
Kto si zakladá na výrobe čerstvých cestovín z kvalitných surovín, ale nemá čas alebo ďalšieho kuchára, by mal zbystriť pozornosť. Vajcia sliepok z voľného výbehu a talianska semolinová múka sú základom chladených cestovín Armando de Angelis. Cestoviny vyrábajú pomocou bronzových matríc, ktoré dodávajú vzhľad domácich cestovín.
Vynikajúca chuť jahňacieho mäsa má svoje miesto v takmer každej svetovej kuchyni. Medzi hlavné dôvody, prečo jahňacie z Bidfoodu zaradiť častejšie aj do nášho jedálnička, patrí ekologický chov na najčistejších miestach planéty a prospešnosť pre naše zdravie. Navyše oproti baraniemu nevonia jahňacie mäso tak výrazne a je tak prijateľné aj pre deti.
Parmezán aj parmazán sú slovenské preklady Parmigiano Reggiano. Tento extra tvrdý syr sa vyrába iba v Taliansku za veľmi prísnych podmienok, ktorého dodržiavanie kontroluje nato určené konzorcium. Veľmi dlhú históriu, striktné podmienky výroby a dohľad má aj výroba syru Grana Padano. Medzi ďalšie extra tvrdé syry patrí napríklad Gran Biraghi alebo Gran Moravia, čím sa však líši?