Téma # Taliansko

Vynikajúca chuť jahňacieho mäsa má svoje miesto v takmer každej svetovej kuchyni. Medzi hlavné dôvody, prečo jahňacie z Bidfoodu zaradiť častejšie do nášho jedálnička, patrí ekologický chov na najčistejších miestach planéty a prospešnosť pre naše zdravie. Navyše oproti baraniemu nevonia jahňacie mäso tak výrazne a je tak prijateľné aj pre deti.
Parmezán aj parmazán sú slovenské preklady Parmigiano Reggiano. Tento extra tvrdý syr sa vyrába iba v Taliansku za veľmi prísnych podmienok, ktorého dodržiavanie kontroluje nato určené konzorcium. Veľmi dlhú históriu, striktné podmienky výroby a dohľad má aj výroba syru Grana Padano. Medzi ďalšie extra tvrdé syry patrí napríklad Gran Biraghi alebo Gran Moravia, čím sa však líši?
Najdrahší seminár s ohľadom na ceny surovín, inšpiratívne menu a lektor, ktorého sláva sa dotýka hviezd. Presne to sľuboval kurz Talianskej kuchyne zameraný na seafood, ktorý viedol v Bidfood Gastrostudiu CZ šéfkuchár Riccardo Lucque, zakladateľ skupiny La Collezione.
Sušené semolinové cestoviny Arco rôznych druhov vrátane žiadaných písmeniek do polievky exkluzívne v SR distribuuje Bidfood. Cestoviny Arco z tvrdej pšenice majú vynikajúce vlastnosti pri varení, ktoré ocenia profesionálni kuchári aj domácnosti.
Receptúry zmrzlín La Panna vychádzajú z tradičnej talianskej remeselnej zmrzliny a zakladajú si na najkvalitnejších prírodných surovinách. Exkluzívny rad kopčekovej zmrzliny La Panna sa tento rok rozširuje o dve nové príchute, Real Pistacchio a nový osviežujúci sorbet Red Fruits.
Cestoviny Surgital sú unikátne v každom smere. Toto majstrovské dielo je určené pre šéfkuchárov, ktorí ocenia jedinečnú chuť talianskej tradície a zároveň chcú svojim hosťom ponúknuť mimoriadny produkt bez toho, aby sa vzdali výhod hlbokého zmrazovania.
Smotanovo biela Mozzarella di Bufala Campana DOP sa smie vyrábať iba tradičným spôsobom na vybranom území južného Talianska. Lahodná mozzarella z byvolieho mlieka je chuťovo výraznejšia než bežne dostupná kravská, ktorú neobmedzene chrlia mliekarne po celom svete.
Kto si zakladá na výrobe čerstvých cestovín z kvalitných surovín, ale nemá čas alebo ďalšieho kuchára, by mal zbystriť pozornosť. Vajcia sliepok z voľného výbehu a talianska semolinová múka sú základom chladených cestovín Armando de Angelis. Cestoviny vyrábajú pomocou bronzových matríc, ktoré dodávajú vzhľad domácich cestovín.