Téma # hovädzie

Viete, aký je rozdiel medzi steakovým a bežným hovädzím mäsom? Že mäso prechádza suchým alebo mokrým zrením? Čo znamená Grass fed a Grain fed? Odpovede nielen na tieto otázky prináša článok Steakové mäso – štvrtý diel seriálu o mäse, hlavnom delení a vhodnom použití jednotlivých častí.
Viete, ako staré sú zvieratá v dobe porážky? Aké sú slovenské ekvivalenty pre anglické názvy častí mäsa z Írska? Odpovede nielen na tieto otázky prináša článok Írske hovädzie mäso – tretí diel seriálu o mäse, hlavnom delení a vhodnom použití jednotlivých častí.
Viete, že hovädzie mäso patrí k zdravému životnému štýlu? Ako sa mení farba mäsa s vekom zvierat? Ktoré hovädzie je zadne a ktoré predné? Prečo si vybrať na guláš nožinu a prečo stehno? Odpovede nielen na tieto otázky prináša článok Hovädzie mäso – druhý diel seriálu o mäse, hlavnom delení a vhodnom použití jednotlivých častí.
Nepodliehajte fámam, ani tým ohľadom predpisov. Ďalší z článkov sa zaoberá témou „Označovanie mäsa od 1. 4. 2015“, ktoré sa týka predajcov i reštaurácií, a „Výživové údaje od 13. 12. 2016“. Veľkoobchod potravín Bidfood sa opäť snaží priniesť svojim zákazníkom servis zodpovedajúci novej legislatíve.
Z pastvín Južnej Ameriky mieri na Váš stôl šťavnatý Rib Eye steak! Viete, že hovädzie mäso má byť pred konzumáciou vyzreté? A aký význam má pre chuť mäsa marinovanie?