Téma # Bidfood Opava: zmrzliny

Nanuky a drene Mrož obsahujú oproti ostatným zmrzlinám extrémne vysoký podiel ovocia – vždy viac ako 50 %. Preto sa obídu bez aróm a farbív. Medzi ďalšie suroviny patrí smotana, tvaroh a jogurt. Vďaka svojej prírodne vyváženej chuti sa stal Mrož jedným z najobľúbenejších nanukov.
Výroba mrazených ovocných krémov na paličke má v opavských mraziarňach tradíciu už od začiatku 70. rokov. Zmrzliny sa v Bidfoode Opava vyvíjajú a vyrábajú z prvotriednych surovín - tvarohu, smotany, jogurtu alebo čerstvého ovocia. V súčasnosti sa v Opave vyrobí 12 miliónov litrov zmrzliny ročne. To predstavuje zhruba 1 000 kamiónov, ktoré by vytvorili 18 km dlhú kolónu.
V Opave nadväzujeme na tradíciu tamojších mraziarní siahajúcou do 50. rokov 20. storočia. Niektoré produkty tu vyrábame podľa pôvodných receptúr dodnes, avšak v moderných prevádzkach spĺňajúcich povinné i dobrovoľné normy. V súčasnosti sme najväčším výrobcom zmrzlín na území Českej a Slovenskej republiky, významným výrobcom mrazených jedál či mäsa sous-vide.