Téma # Bidfood Opava: zmrzliny

Nanuky a drene Mrož obsahujú oproti ostatným zmrzlinám extrémne vysoký podiel ovocia. Vďaka tomu sa zaobídu bez aróm a farbív. Medzi ďalšie suroviny patrí smotana a tvaroh. Pre svoju prírodnú vyváženú chuť sa stal tradičný Mrož jedným z najobľúbenejších nanukov. Tento rok prichádzajú na trh dve ovocné novinky - Smoothie Jahoda a Mango.
Pegas Premium bol a vždy bude zo smotany, no teraz s ešte silnejšou vrstvou čokolády, ktorá sa vyrába z UTZ certifikovaného kakaa. Prima svoj rad najluxusnejších zmrzlín na paličke, v kelímku či kornúte rozšírila o nové príchute a predstavuje ho v novom atraktívnom designe.
Kuba, Ruská zmrzlina alebo Paráda neodmysliteľne patria spolu s rodinami Mrožov a Pegasov k Prima zmrzline. Siahnete radšej po osviežení s tradičnými chuťami tvarohu a smotany alebo s ľadovými chuťami ovocných džúsov? Tento rok sa prvýkrát predstavujú Pribináček zmrzka a Tobogán Fruity.
Dobré meno reštaurácie či cukrárne tvorí aj dobrá zmrzlina. Tá môže byť lahodnou bodkou za obedom alebo večerou. Výborne sa hodí ako osobitá súčasť dezertu s priaznivým food cost. Oživte ponuku najžiadanejších kopčekových zmrzlín, špecialít a sorbetov rovnako ako to každú sezónu robí Prima.
Výroba mrazených ovocných krémov na paličke má v opavských mraziarňach tradíciu už od začiatku 70. rokov. Zmrzliny sa v Bidfoode Opava vyvíjajú a vyrábajú z prvotriednych surovín - tvarohu, smotany, jogurtu alebo čerstvého ovocia. V súčasnosti sa v Opave vyrobí 12 miliónov litrov zmrzliny ročne. To predstavuje zhruba 1 000 kamiónov, ktoré by vytvorili 18 km dlhú kolónu.
V Opave nadväzujeme na tradíciu tamojších mraziarní siahajúcou do 50. rokov 20. storočia. Niektoré produkty tu vyrábame podľa pôvodných receptúr dodnes, avšak v moderných prevádzkach spĺňajúcich povinné i dobrovoľné normy. V súčasnosti sme najväčším výrobcom zmrzlín na území Českej a Slovenskej republiky, významným výrobcom mrazených jedál či mäsa sous-vide.