Gulášová revolúcia
6. 7. 2021

Gulášová revolúcia

Prevratná novinka – hovädzí guláš sous-vide Banquet – celkom mení možnosti prípravy gulášov. Pomaly ťahaný hovädzí krk s omáčkou stačí len zohriať. Mäso je pritom dokonale mäkké. Prípadným doplnením ďalších ingrediencií je možné vytvoriť vlastnú originálnu verziu guláša.

Príprava

Chuťovo vyzretý, úplne hotový guláš stačí len zohriať na výdajnú teplotu cca 75 °C. Odporúča sa ohrev v konvektomate (režim para 95 °C) alebo vo vodnom kúpeli. So zvýšenou opatrnosťou, aby sa mäso nerozpadlo, je možné zohriať ho štandardne v hrnci. Krajnou možnosťou je mikrovlnka so zníženým výkonom na 350 až 500 W.

Guláš nie je potrebné zahusťovať alebo dochucovať. Môže sa podávať skutočne ihneď.

Servírovanie

Guláš skvele chutí s chrenom Efko, ktorý páli ako práve nastrúhaný a s čerstvým chlebom. Guláš je možné servírovať s ľubovoľnou prílohou:

  • pečivo
  • knedle
  • spätzle
  • cestoviny Coronet
  • zemiakové placky NOWACO

Ako ozdoba poslúži čerstvá paprika, ostrá paprička, cibuľa, jemnejšia šalotka alebo petržlenová vňať či výrazný rozmarín.

Banquet sous-vide | hovězí guláš

Kalkulácia

Trojkilové balenie hovädzieho guláša sous-vide Banquet obsahuje 10 veľkých porcií (mäso rovnajúce sa 150 g mäsa v surovom stave a 0,2 l omáčky) alebo 15 malých porcií (mäso rovnajúce sa 100 g mäsa v surovom stave a 0,14 l omáčky).

K dispozícii na mojBidfood.sk:

Varianty gulášov

Pomaly ťahaný hovädzí krk sa v opavskom Bidfoode pripravuje 9,5 h. Preto je guláš Banquet sous-vide sám o sebe taký vynikajúci. Pridaním rôznych ingrediencií sa môže ľahko premeniť na ďalšie, celkom iné originálne guláše:

  • chilli paprika
  • paprikové trio Bonduelle
  • rajčinové sugo alebo pretlak dvojito koncentrovaný
  • fazuľa, kukurica alebo hrášok
  • kapusta
  • huby
  • klobása, párok alebo údené mäso
  • kyslá uhorka, slanina a červené víno
  • perníkové korenie a sušené slivky
  • zemiaky
  • smotana
Banquet sous-vide | hovězí guláš

Využitie

Hovädzí guláš Banquet sous-vide si vďaka mäkkému mäsu veľmi rýchlo obľúbili v inštitucionálnej gastronómii – v školách, nemocniciach či domovoch seniorov. Chvália si ho takisto hostia reštaurácií. Kvôli rýchlosti a bezprácnosti sa taktiež osvedčuje v bistrách, stánkoch a rôznych fast foodoch.

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí