Geniálne hovädzie a bravčové trhané mäso
19. 7. 2019

Geniálne hovädzie a bravčové trhané mäso

Ihneď po uvedení na trh sa šťavnaté trhané mäso Banquet stalo hviezdou streetfoodu. Avšak svoje uplatnenie nachádza aj na tanieroch reštaurácií. Bidfood pripravuje mäso metódou sous-vide vo vlastnej opavskej výrobe. Mäso je vo vákuovom vrecku upečené úplne domäkka. Super šťavnatosť získa po zmiešaní s priloženým výpekom.

S trhaným hovädzím a bravčovým mäsom sous-vide Banquet prichádza skvelá príležitosť, ako zatraktívniť menu. Mäso si vďaka vareniu vo vákuu zachováva prirodzenú šťavnatosť a skvelú chuť. Veľkú popularitu získava trhané mäso v hamburgeroch, ktoré povyšuje svojou šťavnatosťou k nečakanému chuťovému zážitku.

Rýchla príprava

Sous-vide Banquet trhané mäso sa odporúča prehiať na pare (prípadne v horúcej vode) priamo v originálnom obale, ktorý je pre tepelnú úpravu certifikovaný. Po zohriatí možno mäso veľmi rýchlo natrhať vidličkou alebo dokonca rozmelniť len prstami. Trhané mäso získa ešte väčšiu šťavnatosť po zmiešaní s výpekom, ktorý je súčasťou balenia.

Banquet | trhané maso sous-vide | tortilla

Podávanie sous-vide trhaného mäsa

Hovädzie trhané mäso sa pripravuje z mierne osoleného krku, bravčové trhané mäso z jemne okoreneného bravčového pliecka. Zohriate natrhané mäso je tak možné ďalej dochutiť ľubovoľnou omáčkou. Na porciu bohato stačí 60 až 80 g, čo odpovedá približne 150 g mäsa pred tepelnou úpravou.

Banquet | trhané maso sous-vide | jednohubky

Skvelo sa hodí do hamburgerov, tortiíl, plnených sendvičov alebo bagiet. Trhané mäso je vynikajúcou súčasťou šalátov. Je možné ho podávať ako hlavní chod.

Tip: pár minút prevariť s červeným vínom a koreňovou zeleninou; servírovať so zemiakovým pyré a pod.

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí