Téma # Bidfood Opava: pečivo

Pečivo je neodmysliteľnou súčasťou takmer každej kuchyne po celom svete. Nie vždy je však čas či možnosť stať sa pekárom. Našťastie existuje spôsob, ako si dopriať lahodné pečivo bez nutnosti pečenia.
Vôňa pečúcich sa malých pľundrových mriežok Bagetier priláka nových zákazníkov, hostí k raňajkám či deti do jedálne. Zlatisté mini pečivo vydrží vďaka bohatej pudingovej náplni vláčne až do druhého dňa po dopečení. Z opavskej výroby mieria k zákazníkom už štyri kombinácie príchutí.
V Opave bola výroba cesta a pečiva zahájená na jar 2010. Do širšieho povedomia sa zapísalo lístkové cesto pod značkou Nowaco, neskôr (2013) v obaloch tradičných jedál Dobroty babičky Kláry. Vďaka vysokokvalitným surovinám a unikátnej technológii dosahuje štruktúra cesta až 90 vrstiev. Klasický ručný postup miesenia, vaľkania, prekladania tukom nahrádza 50 metrov dlhá a veľmi zložitá výrobná linka.
V Opave nadväzujeme na tradíciu tamojších mraziarní siahajúcou do 50. rokov 20. storočia. Niektoré produkty tu vyrábame podľa pôvodných receptúr dodnes, avšak v moderných prevádzkach spĺňajúcich povinné i dobrovoľné normy. V súčasnosti sme najväčším výrobcom zmrzlín na území Českej a Slovenskej republiky, významným výrobcom mrazených jedál či mäsa sous-vide.