V našom Gastroštúdiu sme mali možnosť privítať zástupcov školských jedální
V našej každodennej práci pristupujeme ku každému zákazníkovi individuálne, zodpovedne, s rešpektom a veľkou dávkou kreativity, pretože kvalita vo vzdelávaní je pre nás veľmi dôležitá. Máme niekoľkoročné skúsenosti v oblasti vzdelávania a školského stravovania, preto dokážeme naše semináre nastaviť podľa potrieb a očakávaní zákazníkov.
Radi sme využili možnosť predstaviť verejnosti naše novinky rovnako ako pripomenúť dôležitosť konzumácie mäsa pre zdravý vývoj detí a tým prispieť k správnym stravovacím návykom. Mäso poskytuje ľudskému organizmu širokú paletu dôležitých živín. Bielkoviny mäsa sú dôležité pre rast a funkcie organizmu, pretože obsahujú vyrovnaný súbor všetkých aminokyselín. Sú obzvlášť dôležité pre deti a dospievajúcu mládež. Väčšina výživových smerníc v Európe odporúča do každodennej stravy zaradiť mäso, hydinu alebo ryby.
Našou víziou je zabezpečiť kontinuálne vzdelávanie pracovníkov školských jedální, aby sa opäť pozdvihla a dostala do povedomia kvalita školského stravovania. Rodičom a deťom chceme ukázať ako takáto inštitúcia funguje a že to, čo dostanú ich ratolesti na tanier sa skutočne rovná kvalitnému pokrmu. Preto náš tím špičkových kuchárov pripravil živé varenie spojené s degustáciou.
V programe bola zahrnutá degustácia, prezentácia nových trendov v školskom stravovaní, práca s konvektomatom a čo je sous- vide.
Účastníci semináru mali možnosť ochutnať jedlá priamo od šéfkuchárov. Degustovali sa rôzne druhy zemiakov, omáčky, mäso či vegetariánske alternatívy mäsa atď.
Jedlá boli pripravené podľa školských noriem, ktoré svojou chuťou, výživovými hodnotami a atraktívnym food stylingom zaujme rovnako dospelých ako aj deti.
Radi sa stretneme na ďalšom seminári a tešíme sa na všetkých účastníkov .