Talianske syry
![](/sites/default/files/styles/perex/public/img/cheese-940-940x625.jpg?itok=Hf-l89s0)
Parmiggiano Reggiano
Pôvod: Taliansko/Emila Romagna
Zrenie: min. 12 mesiacov
Popis: Kráľ talianskych syrov, veľmi tvrdý, vyzretý. Vyznačuje sa nezameniteľnou plnou a šťavnatou chuťou. Má krehkú zrnitú štruktúru. Chrumká pod zubami.
Exkluzívna surovina pre tých najnáročnejších.
Gorgonzola Dolce – mäkký syr![](/sites/default/files/_archive/resize/img/talianske-syry/701375_gorgonzola_dolcegusto_image-300x204.jpg)
Pôvod: Taliansko/Lombardia
Zrenie: min. 2 mesiace
Popis: prírodný – plnotučný, mäkký syr s modrozelenou ušľachtilou plesňou, typicky krémovou a vláčnou štruktúrou, výraznou chuťou a vôňou.
Použitie: do teplej kuchyne, na zapekanie a do omáčok
Mix tvrdých talianskych syrov![701451 | Mix tvrdých talianskych syrov](/sites/default/files/_archive/resize/img/talianske-syry/701451_parmezan_struhany_grana_mix-160x244.jpg)
Zrenie: min. 9 mesiacov
Popis: prírodný – mix tvrdých syrov v praktickom 1 kg balení, v nastrúhanej forme. Tuk v sušine min. 35 %, obsah sušiny min. 60%.
Použitie: na všestranné použitie v talianskej kuchyni, do omáčok, na cestoviny a zapekanie.
Gran Biraghi – syr typu Grana 1/8![701440 | Gran Biraghi – syr typu Grana 1/8](/sites/default/files/_archive/resize/img/talianske-syry/701440_gran_biraghi-250x287.jpg)
Pôvod: Taliansko/Cuneo
Zrenie: min. 9 mesiacov
Popis: prírodný – extra tvrdý polotučný syr typu Grana. Jemná korenistá chuť, výrazná vôňa s jemne solaným nádychom. Tuk v sušine min. 32%, obsah sušiny min. 65%.
Použitie: alternatíva Gran Padano, do talianskej kuchyne, na cestoviny a strúhanie.
Ricotta fresca biraghi ![701410 | Ricotta fresca biraghi](/sites/default/files/_archive/resize/img/talianske-syry/701410_ricotta_fresca_1500g_foto_2-250x224.jpg)
Pôvod: Taliansko/Cuneo
Popis: srvátková syr talianskeho pôvodu, známy jeho jemne sladkou a smotanovou chuťou, praktické veľké balenie. Obsah tuku: min. 13%.
Použitie: do teplej aj studenej kuchyne, na prípravu dezertov, zväčšenie objemu, zahustenie omáčok rôznych druhov.