Téma # mliečne výrobky

Parmezán aj parmazán sú slovenské preklady Parmigiano Reggiano. Tento extra tvrdý syr sa vyrába iba v Taliansku za veľmi prísnych podmienok, ktorého dodržiavanie kontroluje nato určené konzorcium. Veľmi dlhú históriu, striktné podmienky výroby a dohľad má aj výroba syru Grana Padano. Medzi ďalšie extra tvrdé syry patrí napríklad Gran Biraghi alebo Gran Moravia, čím sa však líši?
Najhustejší jogurt na trhu dodáva Bidfood pod vlastnou značkou Meliko. Tento gazdovský smotanový jogurt prekoná svojou hustotou grécke jogurty a kyslé smotany.
Smotanovo biela Mozzarella di Bufala Campana DOP sa smie vyrábať iba tradičným spôsobom na vybranom území južného Talianska. Lahodná mozzarella z byvolieho mlieka je chuťovo výraznejšia než bežne dostupná kravská, ktorú neobmedzene chrlia mliekarne po celom svete.
Novinka Créme Profi 25% z radu Coronet Exclusive je ideálnou alternatívou smotany. Výborný je na varenie a šľahanie. Vyniká stabilitou pri ohreve aj v kyslom prostredí, vysokým pevným nášľahom a znamenite zahusťuje.