Extra hustý jogurt zatieni aj kyslú smotanu
13. 8. 2019

Extra hustý jogurt zatieni aj kyslú smotanu

Najhustejší jogurt na trhu dodáva Bidfood pod vlastnou značkou Meliko. Tento gazdovský smotanový jogurt prekoná svojou hustotou grécke jogurty a kyslé smotany.

Tajomstvo je v zrení

Smotanový (10 %) jogurt Meliko získava svoju výnimočnú chuť a hustotu tým, že zreje vo vedre pozvoľne dlhšiu dobu než ostatné jogurty. Vďaka štruktúre je z neho možné vykrojiť pevný kopček na ozdobenie raňajok, polievok, cestovín alebo dezertov. Gazdovský jogurt Meliko pritom nepúšťa nežiadúcu vodu.

Namiesto gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany

Skvelo sa tak hodí nielen k bežnej konzumácii s ovocím alebo müsli, ale i do studenej kuchyne, k príprave zmrazených, studených i pečených dezertov alebo do smoothie. V horúcom období sa jogurt Meliko uplatní v studených polievkach ako je balkánsky tarator alebo do osviežujúcich šalátov a dipov.

Obľúbené sú napríklad grécke tzatziki. Na svoju slávu u nás možno čaká turecké haydari – dip z jogurtu, cesnaku, mäty, kôpru a citrónovej šťavy. Dipy je možné obohatiť napríklad strúhanou fetou alebo vlašskými orechmi.

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí