Sous-vide po slovensky

Buďme úprimní, kto z nás by nechcel ušetriť prácu, energiu a čas strávený v kuchyni? Ak ste si práve odpovedali kladne, máme pre vás tip! Mäso pripravené metódou Sous-vide. Aj keď je vopred tepelne spracované, zachováva si prirodzenú chuť, šťavnatosť a textúru, pričom obmedzí stratu dôležitých surovín. Pokiaľ ste skeptickí, pozvite nášho špecialistu Petra Bilčíka do svojej prevádzky a on vás prostredníctvom ochutnávky presvedčí o kvalitách mäsa Sous-vide!

Francúzsky názov Sous-vide (čítaj su ví) presne vystihuje podstatu tejto metódy. Vo vákuu. Ide totiž o kuchársku metódu, pri ktorej sa potraviny pripravujú vo vzduchotesnom umelohmotnom obale vo vodnom kúpeli s teplotou nižšou ako bod varu. Tepelná úprava síce trvá niekoľko hodín, ale zabezpečí šťavnaté mäso, ktoré ocení nejeden milovník dobrého jedla.

Pokiaľ nie ste zástancami dovážaného tovaru, máme pre vás dobrú správu! Disponujeme totiž vlastnou výrobou produktov Sous-vide v závode v Opave. Ten spoločnosť Bidfood otvorila na jar 2014. Môžete si tak byť istí, že svojim zákazníkom servírujete potraviny, ktoré sú čerstvé a s prívlastkom československé.

Sous-vide do každej prevádzky

Mäsom Sous-vide obohatia svoju kuchyňu nielen cateringové spoločnosti, hotely a reštaurácie vyššej kategórie, ale aj školské jedálne, stánky či teplé pulty. Ide o metódu, ktorá je vhodná do každej prevádzky.

Povýšte svoje jedlo na úroveň michelinských kuchárov! Mäso Sous-vide je šťavnaté a mäkké, dodané priamo od nás, preto vašou jedinou úlohou je využiť svoju kreativitu a sústrediť ju na prípravu lahodných omáčok či príloh.

Výhody bez nevýhod

  • Mäso Sous-vide je už tepelne opracované, vďaka čomu sa vyhnete manipulácii so surovým mäsom. Tým máte istotu, že ste dodržali všetky hygienické predpisy a nemusíte sa obávať prípadnej nečakanej kontroly.
  • Vždy dostanete výrobok v rovnakej kvalite, čomu môžete prispôsobiť svoje pracovné postupy a kalkulácie.
  • Čo kúpite, to aj predáte! Mäso Sous-vide je už tepelne spracované, preto si nevyžaduje žiadne ďalšie varenie či opekanie, ktorými sa redukuje jeho hmotnosť.
  • 15 - 20 minút a hotovo! Za taký čas by ste plnenú roládu nepripravili, však? Stačí len zohriať a servírovať.
  • Každý výrobok obsahuje aj svoj výpek, do ktorého stačí len pridať zopár surovín a vytvoríte lahodnú omáčku alebo šťavu.
  • Mäso je k dispozícii neustále. Zvýšený dopyt vás už neprekvapí.

Sous-vide pre vás!

Spoločnosť Bidfood vám ponúka široký sortiment mäsa Sous-vide. Na svoje si príde každý - milovník kuracieho, kačacieho či morčacieho mäsa, ale sezónne dokonca aj husacieho mäsa. V ponuke je takisto zaradené aj hovädzie, králičie, jelenie či bravčové mäso.

Kuracia roláda so slaninou a špenátom

  • Balenie á cca 1,2 kg.
  • Výrobok obsahuje mäso z vykosteného kurčaťa, plnku z mletého bravčového mäsa a šunkového salámu, listový špenát a plátky anglickej slaniny.
  • Tepelná príprava plátkov: 80 °C / 10 minút.
  • Tepelná príprava vcelku: 200 °C / 15 minút.
  • Piecť do zlatistej farby pečeného kuraťa.

709402_kuracia_rolada_sous_-_vide_so_spenatom_new.jpg

Tipy na servírovanie:
Plátky rolády môžete použiť za studena na prípravu obložených mís.
Upečené plátky rolády servírujte najlepšie so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo zeleninou.

Bravčové koleno s kosťou

  • Balenie obsahuje 1 ks á cca 1 kg v surovom stave.
  • Súčasťou je aj cca 10 % výpeku.
  • Tepelná príprava v konvektomate: 200 °C / 30 minút
  • Pri príprave na záhradnom grile odporúčame kolienko potrieť ľubovoľnou marinádou.

709005_bravcove_koleno_s_kostou_sous-vide_new_prkenko.jpg

Tip na servírovanie:
Podávajte na drevenej doske s horčicou, chrenom a čerstvým chlebom.

Lepšie raz vidieť ako dvakrát si prečítať

Pokiaľ ste voči takejto forme prípravy skeptickí, dajte jej šancu! Využite možnosť bezplatnej prezentácie prípravy mäsa Sous-vide priamo na vašej prevádzke! Náš špecialista Peter Bilčík vám nielen predvedie celý proces prípravy mäsa od jeho rozbalenia až po servírovanie na tanier, ale takisto vám ponúkne ochutnávku. Veď čo dokáže presvedčiť viac ako lahodná chuť?

-_bilcik.jpg

Kontakt na bezplatnú prezentáciu:

0905 764 509
Fotografie: 
Kuracia roláda so slaninou a špenátom pečená metódou Sous-vide
Bravčové koleno pečené metódou Sous-vide
Špecialista na mäso Sous-vide Peter Bilčik
Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.