Prezentačný kurz: 
Jahňacie mäso z Nového Zélandu

Ďakujeme za vašu účasť na jedinečnom gastronomickom seminári, ktorý sa konal v dvoch slovenských mestách (Bratislava a Prešov). Odborným gastronomickým seminárom vás sprevádzal Brad Hastie a Hugh Brown zo spoločnosti OVATION, Nový Zéland. Gastronomickú prezentáciu a degustáciu jahňacieho mäsa pripravil Gastroteam Bidfood, pod vedením šéfkuchára Mareka Madzika.

Jahňacie mäso je mäso z mladých oviec porazených vo veku od 6 do 12 mesiacov. Mäso z kusov starších ako jeden rok je už označované ako baranie. Vďaka tomu, že jahňatá sú kŕmené materským mliekom a neskôr sa chovajú pasením na lúkach, jedná sa o vysoko prírodný a kvalitný druh mäsa. Jahňacie mäso obsahuje nízke percento tuku a naopak je bohaté na bielkoviny a minerály. V slovenskej kuchyni je často nedocenené kvôli predsudkom o zápachu mäsa. Táto vlastnosť sa však týka predovšetkým baranieho mäsa.

Viac o výhodách jahňacieho mäsa sa dozviete v článku: Desať dôvodov, prečo jesť jahňacie mäso

Fotografie: 
Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.