Prepelica je skutočná delikatesa

Prepelica vyniká svojou jemnosťou, krehkosťou, charakteristickou chuťou a arómou. Mäso obsahuje minimum tuku a chuťovo je podobné bažantiemu mäsu. Celá prepelica predstavuje dokonalú porciu pre jednu osobu podobne ako polovica jarného kuriatka.
Objednať môžete online po prihlásení na mojBidfood.sk (noví zákazníci musia vyplniť registračný formulár) alebo volajte na Zákaznícke centrum tel. 032/ 774 28 50, 0912 05.
200905 Prepelica bez hlavy 4 x 150 - 170 g

Kuchynská úprava prepelice

Mäso prepelice má príjemne výraznú chuť a je ľahko stráviteľné. Prepelicu je možné pripraviť podobne ako kura alebo bažanta. Kuchári okrem klasického pečenia alebo dusenia na víne volia taktiež prípravu na ázijský spôsob.
 

Pečená prepelica

Prepelicu rozvoniame tymianom, ochutíme soľou a čiernym korením a zabalíme do slaniny.
Pečieme na 180°C cca 40 minúť.

Prepelica na víne

Opečené prepelice dusíme na základe z koreňovej zeleniny, cibule, rajčín a byliniek a podlejeme červeným vínom. Hotovú omáčku precedíme a zahustíme maslom. Nakoniec môžeme pridať opečené šampiňóny.

Fotografie: 
 200905 | Prepelica bez hlavy 150/170g 4 x 150 - 170 g
Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.