Kráľovná medzi ryžami
Ryža Carnaroli je extra jemná ryža známa aj ako „kráľovná medzi ryžami na rizoto“. Je považovaná za najlepšiu taliansku ryžu vhodnú na pravé krémové rizoto. Obsahuje okolo zrna dostatok škrobu, ktorý sa krásne do krémova rozpúšťa a zároveň obsahuje škroby pevné, vďaka ktorým zostáva po uvarení krásne pevná.
Viete, že...?
-
Ryža Carnaroli je strednozrnná ryža, ktorá sa
pestuje v regiónoch Pávia, Novara a Vercelli na severe Talianska. -
Tradične sa používa k príprave rizota, ale na rozdiel od ryže Arborio, má vyšší obsah škrobu, pevnejšiu textúru a dlhšie zrno.
-
Lepšie si udržuje tvar pri pomalom varení, ktoré je nevyhnutné pri príprave tradičného talianskeho rizota, pretože oproti iným druhom ryže má vyšší obsah amylózy.
Pripravte si s našimi výrobkami krémové a lahodné rizoto!