Jesenné menu s Jánom Punčochářom

V posledný septembrový týždeň sa v Bidfood Gastroštúdiu v Prešove konal kurz varenia Jesenné menu s Janom Punčochářom, ktorý zorganizoval šéfkuchár Bidfood Slovakia Marek Madzik.




Ján Punčochář patrí medzi top 10 českých šéfkuchárov v Českej republike, je víťazom ankety Zlatý kuchár a v súčasnosti je šéfkuchárom reštaurácie Grand Cru Restaurant, ktorá je uvedená v prestížnom Michelinskom sprievodcovi. Na kurz sa prihlásilo 40 záujemcov a to majitelia reštaurácií, šéfkuchári a kuchári, ktorí prišli načerpať nové inšpirácie a praktické tipy. Lektor kurzu Ján Punčochář si pripravil 5 chodové menu:

  • Marinovaný melón s chobotnicou

  • Smažené krevety v kadaif rezancoch s yuzu a paprikovou salsou

  • Carpaccio z muflóna so šampiónmi, sušenými hríbikmi a smrčkom

  • Údený úhor s kačacou pečeňou foie gras a prepeličím vajíčkom marinovaným v červenej repe

  • Sumček africký


     

Každý jeden postup bol podrobne vysvetlený a ukážkovo predvedený. Následne bola možnosť fotodokumentácie a ochutnávka špecialít. Kurz bol spojený s prezentáciou Bidfood sortimentu, ako aj korenín WIBERG. Na konci kurzu každý účastník obdržal certifikát, recepty a darček od firmy WIBERG.


Naše pozvanie na kurz zo svetoznámym českým šéfkuchárom prijala aj televízia Markíza, ktorá odvysielala reportáž s názvom "Školenie kuchárov“ v hlavných televíznych novinách.

Reportáž: "Školenie kuchárov"
(playlist 18. reportáž)

Ďakujeme za Vašu účasť a tešíme sa na ďalšie stretnutia v Bidfood Gastroštúdiu.  

Fotografie: 
Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.