Jesenné menu s Jánom Punčochářom
V posledný septembrový týždeň sa v Bidfood Gastroštúdiu v Prešove konal kurz varenia Jesenné menu s Janom Punčochářom, ktorý zorganizoval šéfkuchár Bidfood Slovakia Marek Madzik.
Ján Punčochář patrí medzi top 10 českých šéfkuchárov v Českej republike, je víťazom ankety Zlatý kuchár a v súčasnosti je šéfkuchárom reštaurácie Grand Cru Restaurant, ktorá je uvedená v prestížnom Michelinskom sprievodcovi. Na kurz sa prihlásilo 40 záujemcov a to majitelia reštaurácií, šéfkuchári a kuchári, ktorí prišli načerpať nové inšpirácie a praktické tipy. Lektor kurzu Ján Punčochář si pripravil 5 chodové menu:
-
Marinovaný melón s chobotnicou
-
Smažené krevety v kadaif rezancoch s yuzu a paprikovou salsou
-
Carpaccio z muflóna so šampiónmi, sušenými hríbikmi a smrčkom
-
Údený úhor s kačacou pečeňou foie gras a prepeličím vajíčkom marinovaným v červenej repe
-
Sumček africký
Každý jeden postup bol podrobne vysvetlený a ukážkovo predvedený. Následne bola možnosť fotodokumentácie a ochutnávka špecialít. Kurz bol spojený s prezentáciou Bidfood sortimentu, ako aj korenín WIBERG. Na konci kurzu každý účastník obdržal certifikát, recepty a darček od firmy WIBERG.
Naše pozvanie na kurz zo svetoznámym českým šéfkuchárom prijala aj televízia Markíza, ktorá odvysielala reportáž s názvom "Školenie kuchárov“ v hlavných televíznych novinách.
Reportáž: "Školenie kuchárov"
(playlist 18. reportáž)
Ďakujeme za Vašu účasť a tešíme sa na ďalšie stretnutia v Bidfood Gastroštúdiu.