Téma # syry

Parmezán aj parmazán sú slovenské preklady Parmigiano Reggiano. Tento extra tvrdý syr sa vyrába iba v Taliansku za veľmi prísnych podmienok, ktorého dodržiavanie kontroluje nato určené konzorcium. Veľmi dlhú históriu, striktné podmienky výroby a dohľad má aj výroba syru Grana Padano. Medzi ďalšie extra tvrdé syry patrí napríklad Gran Biraghi alebo Gran Moravia, čím sa však líši?
Fanúšikovia obaľovaného hermelínu alebo camembertu sa k vám budú vracať. Presvedčí ich chuť vyzretého plesňového syra a krémová konzistencia. Nový obaľovaný camembert z Opavy - celý alebo kúsky - si môžu vychutnať so šalátom alebo len tak s brusnicami.
Charakteristické chute syrov vyniknú za tepla výraznejšie než za studena. Grilované syry sú vďaka jednoduchej príprave a servírovaniu – napríklad len s brusnicovou omáčkou – vhodné pre stánky s občerstvením alebo jedálne. Avšak skúsený šéfkuchár dokáže zo syrov z grilu zostaviť veľmi rafinované večerné menu.
Smotanovo biela Mozzarella di Bufala Campana DOP sa smie vyrábať iba tradičným spôsobom na vybranom území južného Talianska. Lahodná mozzarella z byvolieho mlieka je chuťovo výraznejšia než bežne dostupná kravská, ktorú neobmedzene chrlia mliekarne po celom svete.
Hotel či penzión sa s hosťami lúči raňajkami – praje im krásny deň a teší sa na ďalšiu návštevu. Bohužiaľ občas je zo zloženia a spôsobu servírovania raňajok skôr počuť zbohom, navždy. Vďaka nášmu kompletnému sortimentu určenému na raňajky, pripravíte svojim hosťom prvotriedne raňajky.
V minulých rokoch vstúpila do platnosti rada zmien týkajúcich sa taktiež predajní potravín, mäsiarstva či údenárstva. Skutočne viete, o všetkých informáciách pre spotrebiteľa a kde majú byť uvedené? A čo naopak nesmú kontroly vyžadovať? Tentokrát Vám Bidfood ponúka ucelený návod k značeniu nebalených potravín v pultovom predaji.