Téma # syry

Smotanovo biela Mozzarella di Bufala Campana DOP sa smie vyrábať iba tradičným spôsobom na vybranom území južného Talianska. Lahodná mozzarella z byvolieho mlieka je chuťovo výraznejšia než bežne dostupná kravská, ktorú neobmedzene chrlia mliekarne po celom svete.
Parmezán aj parmazán sú slovenské preklady Parmigiano Reggiano. Tento extra tvrdý syr sa vyrába iba v Taliansku za veľmi prísnych podmienok, ktorého dodržiavanie kontroluje nato určené konzorcium. Veľmi dlhú históriu, striktné podmienky výroby a dohľad má aj výroba syru Grana Padano. Medzi ďalšie extra tvrdé syry patrí napríklad Gran Biraghi alebo Gran Moravia, čím sa však líši?
Obľúbený kozí syr s bielou plesňou Bettine dostal nový obal. Vďaka nemu syr neprichádza o vnútornú vlhkosť a zároveň si uchováva živú ušľachtilú pleseň na povrchu.
Hotel či penzión sa s hosťami lúči raňajkami – praje im krásny deň a teší sa na ďalšiu návštevu. Bohužiaľ občas je zo zloženia a spôsobu servírovania raňajok skôr počuť zbohom, navždy. Vďaka nášmu kompletnému sortimentu určenému na raňajky, pripravíte svojim hosťom prvotriedne raňajky.
V minulých rokoch vstúpila do platnosti rada zmien týkajúcich sa taktiež predajní potravín, mäsiarstva či údenárstva. Skutočne viete, o všetkých informáciách pre spotrebiteľa a kde majú byť uvedené? A čo naopak nesmú kontroly vyžadovať? Tentokrát Vám Bidfood ponúka ucelený návod k značeniu nebalených potravín v pultovom predaji.