Sumček africký

Sumček africký zvaný taktiež klarias sa v poslednej dobe teší čoraz väčšej obľube. Voľne sa vyskytuje najmä v sladkých stojatých vodách v Afrike, Sýrii, v juhovýchodnej Ázií a na Madagaskare.


 

Viete, že...

  • filety zo Sumčeka afrického  sú bez kostí a bez rybacieho pachu
  • obsahujú vysoký podiel bielkovín, omega 3 mastných kyselín a vitamínu D
  • sú prospešné pre Vaše srdce, líniu aj náladu




Lahodné, šťavnaté mäso s vysokým obsahom bielkovín má povesť kulinárskej špeciality. Je vhodný k pečeniu, pošírovaniu, duseniu,smaženiu aj údeniu. Okrem absencie šupín je veľkou prednosťou sumčieho mäsa minimálny obsah kostí, ktoré sú pri filetovaní odstránené.
 

Objednať môžete online po prihlásení na mojBidfood.sk (noví zákazníci musia vyplniť registračný formulár) alebo volajte na Zákaznícke centrum tel. 032/ 774 28 50, 0912 058 150.

Sumček africký (Klarias) filety bez kože cca 3-4 kg

Recept: Sumček v zemiakových šupinách

  • Sumček africký (Klarias) filey bez kože

  • FRISCHLI - Smotana na varenie a šľahanie 35 %

  • Olivový olej extra virgin nefiltrovaný CIRIO

  • Prešovská soľ

  • Mäta

  • Rajčiny celé lúpané


Sumčeka očistíme a spravíme filety. Kosť, odrezky, kožu spolu s petržlenom, mrkvou a cibuľou dáme variť a vývar neskôr použijeme na omáčku. Filet osolíme, narežeme a do vzniknutej taštičky vložíme kôpor a pokvapkáme citrónom. Zemiaky osolíme, okoreníme a nakrájame na malé kolieska veľkosti šupiniek. Ďalej ich namáčame do bielka a lepíme na rybu. Na panvici zohrejeme olivový olej a sumca osmažíme z oboch strán. 
 

Kompletný recept s použitými surovinami nájdete tu: RECEPT

Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.