Sumček africký
Sumček africký zvaný taktiež klarias sa v poslednej dobe teší čoraz väčšej obľube. Voľne sa vyskytuje najmä v sladkých stojatých vodách v Afrike, Sýrii, v juhovýchodnej Ázií a na Madagaskare.
Viete, že...
- filety zo Sumčeka afrického sú bez kostí a bez rybacieho pachu
- obsahujú vysoký podiel bielkovín, omega 3 mastných kyselín a vitamínu D
- sú prospešné pre Vaše srdce, líniu aj náladu
Lahodné, šťavnaté mäso s vysokým obsahom bielkovín má povesť kulinárskej špeciality. Je vhodný k pečeniu, pošírovaniu, duseniu,smaženiu aj údeniu. Okrem absencie šupín je veľkou prednosťou sumčieho mäsa minimálny obsah kostí, ktoré sú pri filetovaní odstránené.
Sumček africký (Klarias) filety bez kože cca 3-4 kg
Recept: Sumček v zemiakových šupinách
-
Sumček africký (Klarias) filey bez kože
-
FRISCHLI - Smotana na varenie a šľahanie 35 %
-
Olivový olej extra virgin nefiltrovaný CIRIO
-
Prešovská soľ
-
Mäta
-
Rajčiny celé lúpané
Sumčeka očistíme a spravíme filety. Kosť, odrezky, kožu spolu s petržlenom, mrkvou a cibuľou dáme variť a vývar neskôr použijeme na omáčku. Filet osolíme, narežeme a do vzniknutej taštičky vložíme kôpor a pokvapkáme citrónom. Zemiaky osolíme, okoreníme a nakrájame na malé kolieska veľkosti šupiniek. Ďalej ich namáčame do bielka a lepíme na rybu. Na panvici zohrejeme olivový olej a sumca osmažíme z oboch strán.
Kompletný recept s použitými surovinami nájdete tu: RECEPT