KAVIÁR - LUXUS NA TANIERI
02. 01. 2017
Predstavujeme Vám exkluzívny český kaviár, ktorý vzniká na liahni Výskumného ústavu rybárskeho a hydrobiologického vo Vodňanoch.
Pri tradičnom spôsobe výroby kaviáru z jesetera sú usmrtené dospelé ryby, ktoré pohlavne dospievajú v pomerne vysokom veku (až 10 rokov), čo viedlo k takmer úplnému vyhubeniu divých populácií. Pre výrobu kaviáru Sturgeon Friendly sú použité ikry jesetera sibírskeho (Acipenser baerii). Ikry sa z ikernačky získavajú veľmi šetrnou metódou a následne sa pomocou kuchynskej soli premieňa na prvotriedny kulinársky produkt. Vzhľadom na to, že ikernačky nie sú počas tohto procesu usmrtené je použitý ako hlavný motív označenie "Sturgeon Friendly" -teda kaviár priateľský k jeseterom.
-ku každej objednávke bude priložený letáčik s popisom o tomto kaviári