Konvektomat v školských stravovacích zariadeniach
15. 3. 2017

Konvektomat v školských stravovacích zariadeniach

Záleží nám na zdraví našich najmenších, preto pomáhame zamestnancom predškolských a školských stravovacích zariadení vštepovať deťom správne stravovacie návyky a neustále prinášame nové chute a vône do školského stravovania.



Pravidelne organizujeme pre zamestnancov školského stravovania odborné semináre, na ktorých ich oboznamujeme nielen s modernými trendmi v gastronómii, ale taktiež s novými technológiami prípravy pokrmov. Témou semináru, ktorý sa uskutočnil v Košiciach v Hoteli Double Tree by Hilton bola práca s konvektomatom v školskom stravovacom zariadení. Účastníci sa oboznámili s výhodami používania konvektomatu na jednotlivé spôsoby tepelnej úpravy pokrmov (varenie, parenie, pečenie, dusenie).

 

Zamestnanci školských jedální sa presvedčili o dokonalej rovnomernosti pečenia bez otáčania plechov a pečenia bez nastavenia času a teploty. Seminár viedli šéfkuchári: Bidfood Slovensko Marek Madzik, Rational Zdeněk Michálek, Nestle Štefan Kiss a zo spoločnosti Bonduelle Anton Kubík.



Šéfkuchári pripravili ukážky jednotlivých pokrmov pripravených v konvektomate, ako napr. kysnuté knedle, parené buchty, tekvicový bulgur, varené zemiaky, pečené buchty či mäso.Zamerali sa aj na pokrmy z aktuálnej MSN 2016, konkrétne pripravili: Rybie mäso na blitve, Hovädziu roštenka s brusnicami, Lahôdkovú roládu, Králičie na zelenine, Fazuľové brownies a Tekvicový bulgur.




 

Pevne veríme, že aj vďaka nášmu úsiliu, ktoré vynakladáme na vzdelávanie zamestnancov v školských stravovacích zariadeniach sa bude aj naďalej zlepšovať úroveň gastronómie a deťom sa budú podávať chutné a zdravé pokrmy. 

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí