Prima tipy a podpora predaja

Zmrzlinu najlepšie predáva slniečko, ale úplne sama sa nepredá. Je potrebné jej trochu pomôcť. Predaje zmrzliny Prima výrazne zvýši z diaľky viditeľné predajné miesto, plný mraziaci box či atraktívny vzhľad kopčekových zmrzlín vo výdajníku a menu s cenami. Popri spoľahlivej a kvalitnej distribúcii zmrzlín Vám preto ponúkame reklamne materiály a praxou preverené tipy, ako si jednoducho zvýšiť zisk z predaja zmrzlín.

Ako upútať pozornosť a prilákať zákazníka

Zákazník musí už z diaľky jasne vidieť, že práve tu sa predáva zmrzlina Prima. K tomu slúžia slnečníky,
A – stojany alebo vlajočky.

Výrazne označené miesto podporí aj celoplošné reklamné kampane. Televízna reklama vysielaná na 6 staniciach uvidí takmer každý – 4,6 milióna divákov a to v priemere 25x, mamičky dokonca 27x. Ďalšie reklamy budú cielené na zákazníkov na internete a iných  médiách.

Pre získanie reklamných materiálov neváhajte kontaktovať Prima tím; kontakty nájdete na stránke Prima.sk

Ako nestratiť zákazníka

Kvalitný mraziaci box alebo zmrzlinový výdajník musí byť hneď pri vstupu dobre viditeľný. K mraziacemu boxu patrí aktuálne menu Prima s vyplnenými cenami, aby sa zákazník lepšie orientoval a ľahšie nakupoval. Dvojnásobne to platí u detí, ktoré sa môžu hanbiť spýtať a radšej odídu na prázdno. Zákazníkom pri výdajníku kopčkovej zmrzliny zasa uľahčia výber z príchutí cenovky s označením zmrzlín.

Prima zmrzlinu môžete objednávať cez e-shop mojBidfood.sk:
Gastro zmrzlina | Nanuky, kornúty 

Rodinné balenia  | Zmrzlinové doplnky

Veľmi sa oplatí mať mrazničku plnú zmrzliny. V praxi je overené, že plná mraznička predáva dvakrát až trikrát viac zmrzliny ako poloprázdna. Navyše plná mraznička spotrebováva menej energie a tým šetrí peniaze. Dôležitá je taktiež správna údržba.

Tipy na správnu údržbu mraziaceho boxu alebo zmrzlinového výdajníka

  • Dvierka nechávajte zatvorené. Neotvárajte ich zbytočne.
  • Pravidelne kontrolujte teplotu. Udržíte zmrzlinu v najvyššej možnej kvalite.
  • Neblokujte chladenie! Neukladajte žiadne predmety pred ani za ventilačný systém.
  • Mraziaci box alebo výdajník pravidelne čistite a odmrazujte.

     

Ako správne zaobchádzať s kopčekovou zmrzlinou

Ideálne je ponúkať 6 až 8 príchutí kopčekových zmrzlín. Orientáciu zákazníkom zjednoduší, ak zmrzliny podobnej farby nie sú umiestnené vedľa seba.

Teplota v jednotlivých častiach mraziaceho boxu ovplyvňuje ľahšie porciovanie zmrzlín. Preto sa zmrzliny s vyššou hustotou (napr. vlašský orech, vanilková alebo čokoládová) uskladňujú pri okraji výdajníka, kde je najchladnejšie. Zmrzliny s vyšším obsahom vody
(ovocné príchute a sorbety) patria doprostred výdajníka.




Atraktívny vzhľad zmrzliny predáva

Rovnako dôležitý ako dostatočný výber príchutí je vzhľad samotných zmrzlín. Príťažlivý vzhľad dokáže presvedčiť zákazníka vo veľa prípadoch viac, ako výber príchutí či nízka cena. Prima zmrzliny sú už ozdobené z výroby, avšak ich vzhľad môžete ešte viac zatraktívniť priamo vo Vašej prevádzke.

Prima kopčeková zmrzlina | zdobenie s toppingom a orieškamiPrima kopčeková zmrzlina | zdobenie s kopčekmi zmrzliny a ovocím

Prima kopčeková zmrzlina | zdobenie s navýšeným objemom zmrzliny...Prima kopčeková zmrzlina | ... a cukrárenskými doplnkami





 




Tipy na porciovanie kopčekovej zmrzliny

  • Po otvorení balenia zmrzlinu označte dátumom otvorenia. Doba trvanlivosti je od tohto dátumu 14 dní.
  • Ideálna teplota na servírovanie zmrzliny je -12°C.
  • Zmrzliny porciujte postupne od kraja až na dno. Tým udržíte dlhšiu dobu pekný vzhľad.
  • Porciovač zmrzliny umývajte v slabom roztoku kyseliny citrónovej.
  • Po očistení porciovača z neho oklepte vodu. Zabránite tým tvorbe ľadových kryštálikov v zmrzline.

Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.