Oh la la – La PINSA!
5. 6. 2024

Oh la la – La PINSA!

Naozajstný kulinársky trend z talianskej kuchyne. Aký je však rozdiel medzi pinsou a tradičnou pizzou?

Názov „pinsa“ je odvodený z latinského slova „pinserie“, čo znamená „cesto tlačené rukou“, pretože pinsa sa tvaruje do svojej oválnej, plackovej podoby. 

Nenechajte sa zmiasť zdanlivou podobnosťou medzi Pinsou a tradičnou pizzou. Skutočnosť je taká, že medzi nimi existujú zásadné rozdiely a jedným z hlavných sú doba, ktorú cesto strávi fermentáciou a zloženie cesta. Dlhá a pomalá fermentácia cesta prináša nadýchanú konzistenciu plnú chuti, ktorá nezaťažuje žalúdok a má nižší kalorický obsah. Samotné cesto sa pripravuje zo zmesi rôznych druhov múky. Pšeničná múka dodáva energiu a je to mnohostranná základná prísada do pečiva. Ryžová múka sa skoro z 80 percent skladá z ryžového škrobu a je mimoriadne jemná. 

Vďaka tomu je cesto mimoriadne nadýchané. Špaldová múka je vyhľadávaná najmä ľuďmi, ktorí majú záujem o zdravý životný štýl. Má totiž vysoký obsah vlákniny, ktorá zlepšuje trávenie.

  • Vyvinutá exkluzívne pre profesionálnu oblasť - veľkosť cca. 29 x 18 cm.

         

  • Predpečená v kamennej peci - autentická chuť, ako v Taliansku.
  • Cesto z troch druhov múky - pšeničná múka, ryžová múka, špaldová múka a optimálne vyzreté kysnuté cesto. 
  • Ako ručne robená - nerovnomerný, rustikálny a oválny tvar
  • Optimálne vyzreté cesto - jemné pórovité cesto a intenzívny chuťový zážitok. 
  • Hotová za menej ako 6 – 8 minút! 
  • Bez rozmrazovania! 
  • Vybrané prísady - pre každú chuť ten správny druh.

La PINSA! Base Pomodoro

La Pinsa oválny korpus s paradajkovým základom

La PINSA! Base Pomodoro je predpečená v  kamennej peci a bohato obložená korenistou paradajkovou omáčkou z talianskych paradajok

La PINSA! Salame di Finocchietto

La Pinsa ovál so salámou a syrom Provolone

S paradajkovou omáčkou z talianskych paradajok, pestom z rukoly a lahodným syrom provolone.

Fotogaléria

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí