Delikátne foie gras Cancanero
19. 9. 2024

Delikátne foie gras Cancanero

Pôvodná francúzska receptúra, extra kvalitná výkrmová pečeň a slovenská remeselná výroba. Milovníci Francúzska a jeho delikates ocenia autentickú chuť foie gras Cancanero. Jemná paštéta s Armagnacom či celé kúsky kačacej pečene nesmú chýbať pri žiadnej slávnostnej príležitosti.

Receptúry a technologické postupy pre pochúťky Cancanero zavádzali na Slovensku francúzski odborníci z mesta Auch, centra chovu hydiny a kolísky súčasnej podoby foie gras. Pomalé varenie garantuje zachovanie všetkých senzorických vlastností typických pre túto pochúťku. Foie gras Cancanero je bez chémie, konzervantov a bez alergénov.

 

Veľmi dôležitý je samozrejme aj výber suroviny. Využíva sa pečeň kačíc plemena mulard, kríženca kačice pižmovej a pekinskej. Extra kvalitná výkrmová pečeň pre výrobky foie gras Cancanero sa nakupuje priamo od chovateľov kačíc. Pečeň sa spracováva, dochucuje a plní do typických pohárov ručne.

 

Výrobky foie gras Cancanero distribuuje v SR výhradne Bidfood. Foie gras entier sú celé kúsky pečene mulard, vo foie gras bloku spracované v podobe jemnej paštéty. Oba typy výrobkov sú delikátne okorenené a s pridanou vôňou Armagnacu.

 

Aktuálny sortiment nájdete na mojBidfood.sk v kategórii:

foie gras navrh na servirovanie

Ako polokonzervy sa skladujú pri teplote 0 až 4 °C. Pred podávaním sa nechávajú 15 minút temperovať pri izbovej teplote. Servírujú sa s hriankami, zaváraninou a polosladkým alebo sladkým vínom tokajského typu. Skvelý je aj figový džem alebo sladké cibuľové chutney (čatní). 

 

Jednoporciové poháre foie gras blok je možné označiť logom reštaurácie či hotela, s čím pomôže obchodný zástupca Bidfood.

Inšpirácie pre servírovanie pochúťok foie gras môžete získať aj prostredníctvom workshopu "Kačacie hody - netradične", v našom Gastroštúdiu. Na workshop sa môžete prihlásiť TU.

Cancanero

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí