Bidfood na Gurman AWARD a Gastronomy Slovakia 2022
6. 5. 2022

Bidfood na Gurman AWARD a Gastronomy Slovakia 2022

Bidfood Slovakia sa zúčastnil ako hlavný partner najprestížnejšej kulinárskej udalosti roka na Slovensku. Program bol sprevádzaný živými vystúpeniami michelinských šéfkuchárov z celej Európy a odborníkmi z HoReCa segmentu.

Gurman AWARD 2022

V nedeľu 1.5.2022 odovzdal za spoločnosť Bidfood Slovakia cenu Gurman AWARD obchodný riaditeľ Peter Kadáš v bratislavskej Refinery Gallery.

Gurman AWARD je ocenenie za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie a vinárstva. Udeľuje ho prestížny gastronomický sprievodca „Gurmán na Slovensku“ v spolupráci a na základe nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána, nominácií Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Asociácie somelierov Slovenskej republiky a Zväzu výrobcov hrozna a vína na Slovensku.

 

"Najprestížnejšia kulinárska udalosť roka na Slovensku."

Gastronomy Slovakia 2022

Nasledujúci deň 2.5.2022 sa konala najprestížnejšia udalosť roka – Gastronomy Slovakia. Určená nie len všetkým majiteľom, riaditeľom či manažérom hotelov a reštaurácií, ale i dodávateľom služieb či výrobkov. S hrdosťou sa môžeme pochváliť ako hlavný partner tejto akcie.

Počas cofee breakov mali naši šéfkuchári Ján Duda (na fotke vpravo) a Marek Madzik (na fotke vľavo) pripravené na degustáciu rôzne pokrmy, napríklad miniburger s trhaným bravčovým, maslový croissant s pomarančovým korením či mango chutney so sezamom, krevetou a salsou verde.  

Poobedný čas mohli návštevníci tráviť vo vonkajších priestoroch, kde Peter Bilčík, špecialista značky BANQUET, pripravoval na grile špeciality prichystané metódou SOUS-VIDE ako napríklad bôčik, krkovičku či kuraciu roládu. Táto metóda je mimoriadne vhodná na prípravu mäsa, nakoľko si zachová svoju šťavnatosť a všetky dôležité živiny. 

Výrobky značky Banquet si môžete zakúpiť na mojBidfood.sk

Počas celého dňa prebiehali v sále vystavovateľov degustácie a prezentácie od rôznych spoločností. Zároveň bol program dopĺňaný workshopmi a masterclassmi v prednáškovej sále. Ďalší program prebiehal na hlavnom pódiu, kde prednášali michelinskí kuchári:

  • Pietro Leemann - JOIA vegetarian restaurant, Miláno, Taliansko, 1 Michelin, Green Michelin
  • Fernando Pérez Arellano - ZARANDA , Mallorca, Španielsko 2 Michelin 
  • Peter Kunc - reštaurácia Salabka a butikové vinárstvo, Michelin guide
  • a ďalší. 

Veríme, že ste boli so 6. ročníkom medzinárodného sympózia rovnako spokojní, ako my.

Fotogaléria

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí