Téma # Bidfood Kralupy: čerstvé ryby

V kralupskej baliarni čerstvých rýb Bidfood sa stretli dva zaujímavé úlovky. Na prianie zákazníkov Fresh Fish Service prišiel zo Srí Lanky tuniak žltoplutvý "Yellowfin" a zo Španielska cenený tuniak modroplutvý "Bluefin".
Mäso z lososa pozná každý, ale málokto vie, že na tanieroch sa objavujú rôzne druhy lososov – nórsky, kisuč, sockeye alebo keta. Niektorí sú z fariem, iní žijú v divočine. Losos atlantický má veľmi tučné mäso, ale losos gorbuša má tuku až 6x menej. Viete, ako losos nájde cestu späť z mora do rodnej vnútrozemskej bystriny?
21. júna 2022 sa v Kralupoch nad Vltavou slávnostne otvorila najväčšia a najmodernejšia baliareň rýb v strednej Európe. Práve tu bude Bidfood spracovávať tie najlepšie morské aj sladkovodné ryby a morské špeciality.
Baliareň rýb, ktorú Bidfood otvoril v Kralupoch nad Vltavou v januári 1998 sa už o rok neskôr významne rozšírila o produkciu čerstvých rýb. Okrem toho sa rozbehlo ručné filetovanie lososov a vybudovali sa viváriá pre homárov. V súčasnosti prevádzka spracuje 1 500 ton rýb ročne. Toľko rýb by zaplnilo 70 kamiónov, ktorých kolóna by bola dlhšia než 1 km.
Sme popredným českým výrobcom a spracovateľom čerstvých a hlboko mrazených morských a sladkovodných rýb. Nie je na svete väčšieho odberateľa mrazených blokov šťukozubca tichooceánskeho (merluccius productus), z ktorých režeme populárne rybie filé. Spravidla do kuchynskej úpravy opracovávame bravčové a hovädzie mäso. Náš kralupský spracovateľský závod diviny je jedným z najväčších v strednej a východnej Európe.