Základom je dobrá múka – Pivetti

Múka od Molini Pivetti na pizzu, cestoviny alebo taliansky chlieb dováža Bidfood priamo z Talianska.



História rodinnej firmy Molini Pivetti siaha až do roku 1895, kedy Valente Pivetti postavil svoj prvý parný mlyn na mletie múky. Motto spoločnosti z provincie Ferrara v regióne Emilia-Romagna znie "Stabilná vysoká kvalita a ekologický produkt".
Obilie na múky Pivetti sa pestuje iba vo vybraných oblastiach provincií Modena, Ferrara a Bologna, ktoré sú známe výrobou najkvalitnejšej mäkkej pšenice. Ako jediná talianska firma má Molini Pivetti medzinárodný certifikát CSQA kontrolujúci celý proces od úrody na poli po spracovanie obilia v mlyne. Výsledné cestá sa ľahko spracovávajú, sú vláčne a elastické.


Klasifikácia pšeničnej múky – W index

Chopinov alveograf

Na určenie sily múky sa využíva Chopinov alveograf vynájdený v roku 1921 Marcelom Chopinon. Alveograf meria flexibilitu cesta nafukovaním bubliny z tenkej vrstvy cesta, pokým bublina nepraskne. Výsledné hodnoty indexu W ukazujú silu múky a tým vhodnosť na rôzne použitie. Všeobecne, čím dlhšia doba kynutia, tým vyšší W index múky:

W 90 až 160: slabé múky s nízkym obsahom proteínov sú vhodné napr. na výrobu sušienok

W 160 až 250: stredné múky sa hodia na pizzu, pečivo alebo focacciu

W 250 a viac: silné múky

Aktuálny sortiment nájdete na e-shope mojBidfood.sk pod značkou Pivetti.


Múky na pizzu

Mimosa, W 290 – 320

Múka ideálna na strednú až dlhú dobu kynutia (8 – 12 hodín v miestnosti, max. 48 hodín v chladničke). Vhodná na chrumkavú pizzu a focacciu pre priame aj nepriame použitie s ​​dlhšou dobou kynutia a nutnosťou nechať cesto odležať.

Margherita, W 190 – 210

Múka je určená na rýchlejšie kynutie (2 – 5 hodín v miestnosti, max. 24 hodín v chladničke) a okamžité použitie cesta. Ideálna na tradičnú pizzu (tzv. Pizza al Taglio – pizza na plechu) a focacciu s rýchlym procesom kvasenia.


Múka na pečivo

Oro, W 210 – 230
Múka ideálna na krátku až strednú dobu kynutia. Vhodná na pečenie talianskeho chleba, pečiva, koláčov, grissini, pizze a focaccia.


Múka na cestoviny

Rosa

Ideálna na výrobu tradičných čerstvých cestovín. Stačí pridať iba vajce a vodu. Múka je navrhnutá tak, aby sa s ňou dalo pracovať ručne aj strojovo. Pridaním žĺtka získa zmes krásnu zlatožltú farbu. Vhodná aj na dvojité varenie cestovín.

Objednať môžete online po prihlásení na mojBidfood.sk (noví zákazníci musia vyplniť registračný formulár) alebo volajte na Zákaznícke centrum tel. 032/ 774 28 50, 0912 05.

Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.