Treska prináša šťastie

Skvelé renomé tresky obyčajnej pokazili príbuzné ryby vydávané za tresku a podradné filé. Distribútor potravín Bidfood prichádza s jedinečnou dlhodobou ponukou. Vyskúšajte vysoké, ručne vyrábané Cod filety. S istotou ich potom zaradíte do stálej rybej ponuky po boku lososa a pstruha.

Treska obyčajná

Po celom svete je treska obyčajná (latinsky Gadus morhua) veľmi obľúbená pre svoje chutné jemné mäso. Žije v skupinách v chladnejších vodách severného Atlantického oceána. Vyskytuje sa na východnom pobreží USA a Kanady, okolo Grónska, Islandu, Veľkej Británie a európskej pevniny až po Španielsko. Treska je silná dravá ryba. Spočiatku sa živí planktónom, neskôr kôrovcami, mäkkýšmi a menšími druhmi rýb, napríklad sleďmi.

U nás ide zatiaľ o skrytý poklad, ktorý si ešte len preráža svoje miesto na jedálničku. Jednu z najobľúbenejších a najkvalitnejších rýb Bidfood dováža od rybárov loviacich v Barentsovom mori. Práve tunajšie chladné čisté vody a dostatok potravy pozitívne ovplyvňujú kvalitu mäsa tresiek.

Cod filet

Filety s hmotnosťou 0,6 až 1,2 kg sa vyrábajú ručne a samostatne sa vákuujú. Biele vysoké mäso s minimom kostí sa hodí na všetky kuchynské úpravy: pečenie, smaženie, grilovanie, dusenie, varenie na pare. Treska môže zákazníkov v jedálničku upútať tiež pod anglickým názvom Cod.

Bidfood ponúka  exkluzívne filety z tresky obyčajnej  za výhodnú  cenu. Odporúčame ich pre gastro zariadenia, ako sú hotely či reštaurácie. Bez obáv môžete Cod filet zaradiť na stále menu a nemusíte sa  báť náhleho nedostatku ani zdraženia, ako  to u väčšiny lovených rýb býva.

Objednávajte cez mojBidfood.sk  položku 720020 Treska obyčajná filet s kožou (kartón cca 2 kg).

Z pohľadu šéfkuchára spoločnosti Bidfood Slovakia s.r.o. je treska uznávaná ryba, ktorá má svojský vzhľad a vôňu. Neodmysliteľne patrí na stôl každého milovníka rýb. Podľa jeho slov "Ak dodržíte pár jednoduchých zásad, dokáže byť nenáročná na prípravu. Na tresku podobne ako na väčšinu rýb platí neagresívna tepelná úprava. Ocení alternatívne formy pomalého varenia, pošírovania, konfitovania." Pečená treska v kombinácii s omáčkou z drvených paradajok a chrumkavou  bylinkovou krustou, ktorej recept nájdete na mojBidfood,   ponúka malú slávnosť rýb a leta na jednom tanieri. 

Blahodárne účinky

Mäso tresky je bohaté na tryptofán, základný stavebný kameň pre tvorbu serotonínu, „hormónu šťastia“. Treska má nízky obsah tuku i kalorickú hodnotu, je bohatá na omega 3 kyseliny, je zdrojom vitamínu B12, jódu a selénu. Konzumácia tresky preventívne pôsobí proti výskytu kardiovaskulárnych chorôb, infarktu myokardu či vysokému krvnému tlaku.

Mohlo by vás zaujímať
Projekt s názvom Fresh Fish Servis Vám ako jediný na Slovensku prináša denne čerstvé ryby priamo k vašim dverám.
První výrobce a velkoobchod potravin s certifikáty MSC
Šetrný rybolov, kvalitné morské plody, výrobcovia, ktorí myslia na životné prostredie. To všetko vám zaručí certifikát MSC (Marine Stewardship Council).