Ryby a morské špeciality

Bidfood patrí k najväčším a najstabilnejším dovozcom, spracovateľom a predajcom chladených a mrazených rýb na Slovensku. V modernej prevádzke, ktorá spĺňa vysoké hygienické a skladovacie štandardy (sme držiteľmi certifikátov BRC, IFS, HACCP) pre Vás pripravujeme a spracovávame ryby v požadovaných špecifikáciách a distribuujeme ich priamo k Vám, našim zákazníkom.

Ryby a ich význam pre človeka

Mäso z morských rýb je pre človeka dôležitým zdrojom veľkého množstva vitamínov a minerálnych látok, ktoré kladne ovplyvňujú naše zdravie. Obsahuje veľké množstvo proteínov, esenciálne rybie oleje, vitamíny A, B, D, vápnik a je najdôležitejším zdrojom prírodného jódu, ktorý je nevyhnutný pre správnu funkciu nervovej sústavy. Najcennejším prvkom rybieho mäsa sú však Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré pôsobia preventívne proti chorobám srdca a krvného obehu, pozitívne ovplyvňujú látkovú výmenu v organizme, znižujú hladinu cholesterolu a u detí napomáhajú pri rozvoji mozgových funkcií.

Farmovanie

Vylovenie niektorých voľne žijúcich jedincov a veľká námaha pri lovení rýb zapríčinila situáciu, kedy dopyt prevyšuje ponuku. Pre uspokojenie všetkých požiadaviek bolo preto potrebné začať ryby farmovať. Najznámejšími farmovanými druhmi rýb a morských plodov sú losos atlantický, vlk morský, pražma zlatá, kambala, krevety, ustrice či slávka jedlá. Chov rýb a seafoodu je kontrolovaný proces od narodenia jedinca až po dospelú rybu a zaisťuje udržateľnosť dodávok morských rýb na trhu. Chov na farmách je pod neustálym veterinárnym dohľadom a živočíchom sú zaistené optimálne životné podmienky a pravidelný prísun kvalitnej potravy.
 

Aktuálny sortiment nájdete na portáli mojBidfood.sk v kategórii RYBY

Fresh Fish Servis - Jedinečná služba na Slovensku

  • rybí trh denne k Vašim dverám
  • vyše 20 ročné skúsenosti s predajom čerstvých rýb
  • čerstvé morské a sladkovodné ryby a morské špeciality – už 2 dni po vylovení
  • výber tovaru podľa Vašich aktuálnych potrieb, priamo z nášho auta
  • bezplatná služba
     

V prípade záujmu kontaktujte nášho špecialistu a dohodnite si termín!

Bratislava a okolie: 0911 121 387

Košice, Prešov, Tatry: 0903 125 621 

Mohlo by vás zaujímať
Tuniak žltoplutvý patrí k najdôležitejším rybám využívaných v gastronómii.
Sous Vide (z franc. vo vákuu) je kuchárska metóda, pri ktorej sa potraviny pripravujú vo vzduchotesnom umelohmotnom obale vo vodnom kúpeli s kontrolovanou teplotou. Cieľom je zachovať prirodzenú chuť, šťavnatosť, textúru potravín a obmedziť straty dôležitých živín, ku ktorým dochádza pri varení pri vysokej teplote.