Pravá chuť Talianska

Taliansko – krajina temperamentných ľudí, obklopená priezračným morom, v ktorej sa snúbi spojenie tradície a fantázie. Považuje sa za metropolu módy a raj gurmánov. Talianska kuchyňa patrí medzi najstaršie na svete. Je chutná, jednoduchá, voňavá a pestrá.

Pizza patrí k obľúbeným pokrmom s dlhou tradíciou, ktorej pôvod nájdeme v Taliansku. Toto jedlo je zložené z cestovinového základu kruhovitého tvaru, na ktorý sú kladené ďalšie ingrediencie, podľa nich sa odvíja názov talianskej pizze.

Pizza v tejto zemi tvorí jednu zo základných potravín obyvateľov. Okolo roku 1000 sa objavil zvláštny druh tohto pokrmu, pre ktorý bola charakteristická bazalková vôňa. Po roku 1700 sa začala presadzovať úprava pizze pomocou rajských jabĺk, ktoré boli dovezené z Ameriky. V tomto období sa objavil aj syr nazývaný mozzarella, ktorý sa začal na pizzu pridávať.

Spoločnosť Bidfood Slovakia pre Vás pripravila ponuku venovanú sortimentu, ktorý je vhodný do pizzerii a talianskych reštaurácií na prípravu výbornej, tradičnej a bohatej pizze. Zákazníkom ponúkame bohatý sortiment, cez základné tovary (šunka, mozzarella, olivy či ananás) až k doplnkom, ktoré dotvárajú chuť pizze (koreniny).

Kuracie kocky grilované

Ide o vynikajúci produkt vhodný na pizzu (Pizza Polo) alebo do šalátov. Produkt stačí rozmraziť resp. zohriať. Kocky sú veľké 12 x 12 mm a sú zmrazené IQF (každá samostatne), čo znamená, že kuchár si odoberie koľko potrebuje.

Pravá talianska pizza múka typu 00 Margerita

Ideálna pre výrobu tradičnej talianskej pizze s dobou kysnutia 2 – 5 hod. s obsahom lepku min. 9,5%. Múku si vozíme na priamo z Talianska od spoločnosti Pivetti, ktorý je významný výrobca múky na pizzu, cestoviny, chleba a pod. Táto pizza múka si už našla svojich stabilných zákazníkov.

Olivový olej Extra Virgin

Taliansko je druhým najväčším výrobcom olivového oleja na svete. Taliansky olivový olej je naozajstným pojmom a znalci ho považujú za najlepší olivový olej vôbec. I tu platí, že rozhodujúci vplyv na chuť i farbu oleja má lokálna mikroklíma a druh olív, z ktorých je olej vyrobený.
Extra panenský olivový olej musí byť vyrobený iba mechanickými postupmi a kyslosť tohto oleja musí byť menšia než 0,8 %. Býva taktiež označovaný ako olej z prvého lisovania. Najlepšia kvalita.

Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.