Pochod kuchárov na Zemplínskej šírave

Pri príležitosti osláv sv. Vavrinca, ktorý je patrónom kuchárov sa v piatok 12. 8. 2016 na Zemplínskej šírave (okres Michalovce) konal pochod kuchárov. Bol to prvý ročník podujatia, ktoré spojilo v spoločnom úsilí približne osemdesiat najlepších kuchárov z prešovského, košického a tatranského klubu SZKC. Cieľom podujatia bolo priblížiť gastronómiu a recepty tak, ako sme ich kedysi poznali od našich starých mám. Hlavným cieľom organizátora J. Balombiniho bolo motivovať mladých ľudí a vzbudiť záujem o štúdium gastronómie a podnietiť v nich lásku k vareniu.

Kuchári z tatranského klubu  pripravili halušky s bryndzou a slaninkou. Košický klub kuchárov sa prezentoval s halászlé a prípravou pstruha. Za prešovský klub SZKC sa zúčastnil aj šéfkuchár Bidfood Marek Madzik, ktorý s ostatnými členmi  pripravili mačanku a guľáš. 

V tradícii pochodu kuchárov chcú organizátori pokračovať a pevne veria, že sa k nim pripojí každým rokom čoraz viac kuchárov.

Fotografie: 
Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.