Pochod kuchárov v Michalovciach

Dňa 18.8.2017 sa konal pochod kuchárov na počesť sv. Vavrinca – patróna kuchárov. Cieľom tohto projektu bolo apelovať na verejnosť – motivovať mládež k štúdiu gastronómie, dať do povedomia kuchárske remeslo a podporiť stretávanie sa kuchárov bez ohľadu na ich príslušnosť k jednotlivým klubom.


 

Dňa 18.8.2017 sa konal pochod kuchárov na počesť sv. Vavrinca – patróna kuchárov. Cieľom tohto projektu bolo apelovať na verejnosť – motivovať mládež k štúdiu gastronómie, dať do povedomia kuchárske remeslo a podporiť stretávanie sa kuchárov bez ohľadu na ich príslušnosť k jednotlivým klubom.

Kuchári z celého Slovenska sa tak zhromaždili na jednom mieste pod záštitou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Zúčastnili sa členovia Prešovského klubu, Košického klubu, Tatranského klubu, zástupcovia Aregaly a iné kuchárske spoločenstvá.  Podujatie sa po minuloročnom úspechu konalo opäť, tentokrát sa pochodovalo centrom Michaloviec. Na akcii samozrejme nemohol chýbať ani náš Gastroteam v zložení Marek Madzik (šéfkuchár spoločnosti Bidfood Slovensko), Peter Krištof (šéfkuchár Unilever), Adrián Čižmár, Marián Pšak, Slavomír Sabol Milan Poloha.

Pochodu sa zúčastnilo 100 kuchárov, ktorí nielen pochodovali ale aj predviedli svoje zručnosti. V spoločnom kuchárskom stánku sa varil divinový korheľský guláš, flap steaky na zelenine Bonduelle a nemohli chýbať ani tradičné pečené klobásy či kuracie štvrte.

V tradícii pochodu kuchárov budú organizátori pokračovať a pevne veria, že sa k nim pripojí každým rokom čoraz viac kuchárov.

Fotografie: 
Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.