Odborný seminár zameraný na prezentáciu mäsa Sous-vide

Dňa 26.8.2014 sa v novootvorenom Gastroštúdiu Bidfood v Prešove konal seminár zameraný na prezentáciu mäsa Sous-vide.


Sous-vide (čítaj su ví) je kuchárska metóda, pri ktorej sa potraviny zabalené vo vákuu pripravujú vo vodnom kúpeli najčastejšie pri teplote 65-75 °C počas niekoľkých hodín.

Medzi hlavné výhody takto upraveného mäsa patrí:

plne tepelne opracované mäso vrátane prírodnej šťavy – bez rizika Salmonely
žiadna strata počas prípravy, ako je to u čerstvého mäsa (pre zaujímavosť: 110 g mäsa Sous vide predstavuje 150 g surového mäsa.)
rýchla príprava
dlhá záruka
garancia zdravotnej bezpečnosti

Seminár sa konal pod vedením projektového manažéra zo spoločnosti Bidfood Opava Tomáša Skácela a nášho šéfkuchára  Jozefa Hromjáka.

Seminár prebiehal hlavne ako prednáška o možnostiach využitia takéhoto mäsa pre studenú a teplú kuchyňu. Následne sa konala ochutnávka najskôr studeného mäsa, potom mäsa z oboch strán opečeného na tuku. V ponuke bolo jelenie stehno, bravčové karé, plece, krkovička a morčacie prsia.

Mäso pripravené technológiou Sous-vide budete mať možnosť ochutnať na blížiacej sa akcii Bidvest Tour 2014.


 

Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte položku 709002 Bravčová krkovica Sous Vide, 709003 Bravčové karé Sous Vide, 709101 Jelenie stehno bez kosti Sous Vide či 709201 Morčacie prsia Sous Vide. Nájdete ich na našom e-shope  www.mojBidfood.sk.

Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.