Menu ako na palube Titanicu

Dňa 11.4.2014 sa v penzióne Precedens v Trebišove konal spomienkový večer pri príležitosti 102. výročia od potopenia najslávnejšieho parníka Titanic. Nechýbalo dobré jedlo, víno, hudba či čašníci vo frakoch.


 

Na tejto akcii sa zúčastnil i šéfkuchár spoločnosti Bidfood SK Jozef Hromják, ktorý pripravil päťchodové menu podobné tomu, ktoré sa kedysi pripravovalo na palube Titanicu. Urobil výber vtedajších jedál a ich prípravu si prispôsobil podľa vlastných predstáv.


 



Prvým chodom bol zdvojený hovädzí vývar - Connsomé podávané s kaviárom a zeleninou. Nasledoval maslom pošírovaný losos s mouselline omáčkou a uhorkou. Hlavný chod predstavovali jedlá z troch druhov mäsa - hovädzie, jahňacie a kačacie na jednom tanieri spolu s glazovanou mrkvou a maslom konfitovanými zemiakmi. Štvrtým chodom bola portským vínom marinovaná Foie Gras. Ako dezert sa podávali čokoládou preliate šišky plnené vanilkovou zmrzlinou. Nechýbalo ani čerstvé ovocie a syry.


 

Spoločnosť Bidfood SK oceňuje, že prostredníctvom takýchto talentovaných kuchárov sa môže zúčastňovať rôznych zaujímavých akcií.

Zdroj: trebisoviny.sk/tentokrat-sa-titanic-nepotopil/

Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.