Mäso Sous Vide

Sous Vide (z franc. vo vákuu) je kuchárska metóda, pri ktorej sa potraviny pripravujú vo vzduchotesnom umelohmotnom obale vo vodnom kúpeli s kontrolovanou teplotou. Cieľom je zachovať prirodzenú chuť, šťavnatosť, textúru potravín a obmedziť straty dôležitých živín, ku ktorým dochádza pri varení pri vysokej teplote.

Výrobky stačí vybrať z obalu a zohriať!

Kuchárska metóda, pri ktorej sa jedlo uzavrie bez vzduchu do patentovaných vreciek. Potom sa pripravuje vo vodnom alebo parnom kúpeli s konštantnou teplotou, omnoho nižšou než je obvyklé pri bežnej príprave ale dlhší čas. Potraviny sú vďaka tomu uvarené rovnomerne, vnútri i na povrchu. Zachovávajú si šťavnatosť,
vôňu a farbu. Oproti bežnej príprave jedlo nestráca vitamíny a minerálne látky.

 

709402 | Kuracia roláda so špenátom Sous-Vide

Kompletný sortiment nájdete na eshope mojBidfood.sk v kategórii: Mäso Sous Vide


Nový katalóg Mäso Sous Vide 

Predstavujeme Vám náš nový katalóg, v ktorom nájdete všetko čo potrebujete vedieť o jedinečnej metóde Sous Vide, pri ktorej sa potraviny pripravujú vo vzduchotesnom umelohmotnom obale vo vodnom kúpeli s kontrolovanou teplotou, ktorá je vždy nižšia ako bod varu a tepelná úprava trvá niekoľko hodín.

Prelistujte si náš nový katalóg: Mäso Sous Vide

Receptové kalkulácie

Ak si kúpite si 100 kg mäsa Sous‑vide, dostávate k nemu v balení 10% (cca 10 l) výpeku zadarmo. Vďaka tomu, že mäso je už tepelne upravené nemá žiadne straty pri pečení, ktoré bežne dosahujú 30%. Straty nemáte ani pri porciovaní, pretože mäsu Sous‑vide sa nerozpadávajú okraje, ani sa mu nedrobia vlákna. Kuchár teda prevezme aj vydá 100 kg mäsa. Pokiaľ by mäso piekol sám, musel by kúpiť najmenej 143 kg syrového mäsa v kuchynskej úprave, pretože by mäso 30 % až 40 % hmotnosti stratilo pri pečení.

Kompletný zoznam kalkulácii nájdete tu: Receptové kalkulácie
Priložené súbory: 
PřílohaVelikost
PDF icon Katalóg Sous-vide1.49 MB
PDF icon Sous-vide kalkulácia 3.51 MB
Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.