Hviezdy zdravej výživy 2

Bidfood distribuuje radu tzv. superpotravín alebo výrobkov z nich. Tieto prírodné potraviny majú nezvyčajne vysoký obsah vitamínov, minerálov a špecifických látok. Vďaka tomu mimoriadne pozitívne pôsobia na ľudský organizmus. Nasledujúci text stručne predstaví bulgur, acai a tahini.

Objednať môžete online po prihlásení na mojBidfood.sk (noví zákazníci musia vyplniť registračný formulár) alebo volajte na Zákaznícke centrum tel. 032/ 774 28 50, 0912 05.
611620  Bulgur hrubý 4 x 500 g
400151 Acaico natural 5 x 200 g
741703 Tahini - sézamová pasta 1 x 454g

Bulgur

Bulgur je celozrnná predvarená pšenica. Pšeničné zrná sa najskôr vyperú, potom predvaria, usušia a nakoniec rozdrvia na menšie časti. Tie sa na sitách roztriedia podľa veľkosti a zabalia. Bulgur je cenený predovšetkým pre obsah vitamínu A, železa, fosforu, cenných stopových prvkov a minimálny obsah tuku. Chuť je mierne oriešková a veľmi príjemná. Bulgur je vhodný najmä ako príloha, súčasť šalátov, fašírok či polievok.

 

Acai

Acai berry rastie v Brazílii v dažďových pralesoch na palmách a je zbieraný ručne miestnymi domorodcami. Jedná sa o super zdravé ovocie – bohaté na antioxidanty, vlákninu, vitamíny a minerály.

Je vhodný do ovocných mís či smoothies. Produkt Acaico chutí výborne, pretože je dochutený glukózovým sirupom a extraktom z guarany.
 


 

Tahini

100% sezamová pasta s Kosher certifikátom vyrobená tradičným spôsobom bez konzervantov a bez chémie. Tahini je bohaté na vitamíny a minerály. Obsahuje vitamíny E, B1, B2, B3, B5 a B15. Tahini je jeden z najlepších zdrojov vápnika a rastlinných bielkovín.

Hodí sa do každého typu kuchyne ako doplnok k zálievkam na šalát, k mäsu, rybám, na prípravu hummusu, nátierok, zahustenie polievok atd.

Mohlo by vás zaujímať
Tuniak žltoplutvý patrí k najdôležitejším rybám využívaných v gastronómii.
Sous Vide (z franc. vo vákuu) je kuchárska metóda, pri ktorej sa potraviny pripravujú vo vzduchotesnom umelohmotnom obale vo vodnom kúpeli s kontrolovanou teplotou. Cieľom je zachovať prirodzenú chuť, šťavnatosť, textúru potravín a obmedziť straty dôležitých živín, ku ktorým dochádza pri varení pri vysokej teplote.