Gastro Junior Skills Slovakia – Bidvest Cup

Improvizácia, fantázia, nemilosrdný časový limit, povzbudzovanie spolužiakov a profesionálne výsledky! Tak to vyzeralo na finále Gastro Junior Skills Slovakia Bidvest cup, ktorú organizoval Klub mladých kuchárov a čašníkov, Nadácia na podporu odborného vzdelávania a prípravy, Štátny inštitút odborného vzdelávania pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.


 

Celoštátna súťaž žiakov hotelových akadémii a stredných odborných škôl v odbore kuchár, ktorej bola spoločnosť Bidfood generálnym partnerom, sa uskutočnila dňa 29. januára 2016 na Medzinárodnom veľtrhu gastronómie a cestovného ruchu Danubius Gastro 2016 Inchceba, a.s. Bratislava.

Celoslovenského finálového kola sa zúčastnilo 9 žiakov, ktorých úlohou bolo pripraviť štyri porcie moderného teplého pokrmu s prílohami v časovom limite 120 minút zo surovín z Mystery Boxu.
 


 


Štvorčlenná hodnotiteľská komisia bola zložená zo špičkových kuchárov a odborníkov v oblasti gastronómie. Martin Kovarský, Marek Svoboda, Marek Madzík a Pavol Erazmus  pri hodnotení zohľadňovali kreativitu, chuť jedál, využitie surovín, prezentáciu jedál a množstvo iných faktorov.  








 


Výhercovia:

1 | Matej Čereš – Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu, Zdravotnícka 3, Nové Zámky

2 | Ladislav Floreán – Súkromná stredná odborná škola HOST, Riazanska 75, Bratislava

3 | Emil Daniš – Súkromná stredná odborná škola- Gastroškola, Bieloruská 1, Bratislava





 

Víťazom gratulujeme, všetkým účastníkom ďakujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.



 

Fotografie: 
Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.