Extrémni Mroži

Prečo? Pretože nanuky a drene Mrož obsahujú v porovnaní s ostatnými zmrzlinami extrémne vysoký podiel ovocia – vždy viac ako 50%! Vďaka tomu sa zaobídu bez aróm a farbív. Mrož extrémne rýchlo rastie – Bidfood vyrába už viac ako 30 000 000 Mrožov za rok! Mrož nemá v Európe obdobu.


Originálny Mrož plný jahôd

​Mrož jahodový v tmavej čokoláde vykračuje už do svojej 22. sezóny. Mrož vrátane polevy obsahuje viac ako 50% jahôd. V zmrzline nenájdete rastlinné tuky, vodu ani arómy a farbivá. Dôkazom toho je meniaci sa odtieň podľa druhu jahôd.

[Jahody] MVDr. Dalena Martiníková, dnes vedúca vývoja zmrzlín v spoločnosti Bidfood Opava, tvorila Mroža v januári 1992 ako svoj prvý výrobok. Podarilo sa jej dokonale vyvážiť receptúru, ktorá zostáva dodnes bezo zmien. Chuť jahôd zjemnila smotanou, príjemne dokyselila tvarohom a mierne dochutila cukrom. Vznikol originálny nanuk, ktorý nemá v Európe obdobu.



Ak sa má Mrož zaobísť bez aróm a farbív, prírodná chuť jahôd je najdôležitejšia! Do Mroža sa vyberajú len niektoré odrody. Jahody musia byť vyzreté, zberané v júni a rýchlo spracované, aby výsledná zmrzlina nestrácala chuť ani farbu.
 

Mrožia rodina sa množí

Zanedlho sa Mrož začal popri tmavej čokoláde obliekať taktiež do bielej – Mrož jahodový v bielej čokoláde. Oba Mroži získali za výnimočnú kvalitu oprávnenie používať značku Klasa. Mrožiu rodinu rýchlo doplnila Jahodová dreň opäť s neobvykle vysokým podielom ovocia nad 55%.

 

Minimálne 60% nepasírovaného ovocia bez stabilizátorov. To sú Mrož Jahody (takisto ocenený značkou Klasa) a Mrož Maliny v čokoláde. Po malinách sa pridalo ďalšie ovocie. Vznikol Mrož lesné plody s tvarohom a smotanou, obdoba klasického Mroža, a Dreň lesné plody.

Najnovšie mrožiu rodinu nearomatizovaných nanukov rozšíril Mrož tvaroh so smotanou, ktorý sa pýši viac než 50% tvarohu a 7% smotany.


 

Koľko jahôd spotrebujú Mroži?

Vďaka svojej prírodnej vyváženej chuti sa stal Mrož jedným z najobľúbenejších nanukov. V továrni Bidfood Opava sa za rok vyrobí 30 miliónov Mrožov, ktorí spotrebujú takmer 1000 ton jahôd. Na rozdiel od imaginárnej reklamy, sa Mrož vyrába plne automaticky bez dotyku ľudskej ruky. Moderná linka vyrobí 400 000 Mrožov denne!

Fotografie: 
Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.