Cukráreň vo Vašej mrazničke

Chcete sa stať v očiach Vašich hostí majstrom cukrárom ale cukor v kuchyni je Váš nepriateľ? Ak odpovedáte áno, vyberte tortu z mrazničky a za pár hodín môžete servírovať napríklad „čerstvú sacherku“ – mäkkú nadýchanú tortu s jemným marhuľovým džemom a čokoládovou polevou alebo našu novinku Banana split tortu!


 

História Coppenrath & Wiese

Cukrárska tradícia rodinnej firmy Coppenrath & Wiese siaha ešte hlbšie, až do 18. storočia. Malá cukráreň sa však zásadne zmenila až pomerne nedávno,  v 70-tych rokoch 20. storočia. Cukrár Josef Wiese s bratrancom Aloysom Coppenrath dostali geniálny nápad: šokové zmrazenie. Vďaka tomu mohli začať rozvážať čerstvý tovar po celom Nemecku. Dnes je Coppenrath & Wiese najväčším európskym výrobcom mrazených dezertov.

Umelým farbivám, arómam a konzervačným látkam vstup zakázaný

Banana split torta

Spoločnosť Bidfood dováža výnimočné, kvalitné torty za akceptovateľnú cenu z Nemecka od cukrárov z Coppenrath & Wiese. Výrobné tajomstvo korpusu sacherky cukrári prísne strážia. Poctivú čokoládovú polevu vyvinul Wiese spolu s rakúskymi kolegami podľa originálnej receptúry. Použité tuky po rozmrazení nepúšťajú  žiadnu vodu. A marhuľová zaváranina je proste z marhúľ. Nie nadarmo sa sacherka stala tretím najúspešnejším produktom Coppenrath & Wiese v Európe. Dokonale nahrádza čerstvý originál nielen na domácej pôde, ale aj v Rakúsku, kde sa sacherka zrodila.

Aktuálny sortiment si môžete prezrieť na portáli mojBidfood.sk v kategórii Dezerty.

Rozprávkový úspech kuchára pred panstvom

Slávny zákusok vynašiel šestnáťročný Franz Sacher v roku 1832. Vtedy si knieža Metternich objednal na večer nový dezert pre svojich rozmaznaných hostí a šéfkuchár práve nebol k dispozícii. Neľahká úloha sprevádzaná Metternichovým varovaním tak padla na Franza.  A ako v rozprávke, učeň z druhého ročníka zožal u panstva úspech. Keď sa Franz osamostatnil, svoj recept oprášil a odštartoval zrejme najslávnejšiu kariéru torty. Neskôr jeho syn založil vo Viedni Hotel Sacher.

Žiadny stroj nenahradí estetické cítenie cukrára

Švarcvaldská višňová torta

Dodnes však cukrári začínajú výrobu torty alebo zákusku ručne a postupne ich ruky nahrádza technika. Technicky nadaný majster cukrár Wiese vymýšľa „hýbatká“, ktorými uľahčí cukrárom prácu, aby sa mohli opäť venovať tvorbe nových dezertov. Doteraz však nevymyslel taký stroj, ktorý by dokonale kládol višne na švarcvaldskú tortu. A tak višne na tortu musia dávať ručne, pretože výsledok musí vyzerať ako ručne vyrobený!


 

Objednať môžete online po prihlásení na mojBidfood.sk (noví zákazníci musia vyplniť registračný formulár) alebo volajte na Zákaznícke centrum tel. 032/ 774 28 50, 0912 058 150.

Mohlo by vás zaujímať
Ďakujeme všetkým návštevníkom Bidfood Expo 2018 za stretnutie na najväčšej gastronomickej udalosti roka pre odbornú verejnosť v SR. Veríme, že sme Vás dokázali inšpirovať a ceníme si spätnú väzbu, ktorá nás motivuje k ďalšej práci.
Vážení obchodní partneri, prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku 2019 Vám želáme hlavne veľa zdravia, šťastia a pracovných i osobných úspechov.