Zpráva s varováním

Tento formulář je uzavřený.

Výnimočné steaky a burgre z odležanej hovädziny – interaktívny kurz varenia

Konanie kurzov: 
Utorok, 25. September 2018 - 9:00
Miesto konania: 
Gastroštúdio Bidfood Prešov, Ku Magašu 1, Prešov – Haniska

Voľné miesta

Ešte 29 voľných miest.

Odležanie znamená rozklad kolagénu pôsobením enzýmov, ktoré sa v mäse prirodzene vyskytujú. Tento proces takzvaného zrenia má hneď niekoľko benefitov - vyššiu jemnosť, čím sa urýchľuje príprava a steak zostáva šťavnatý, zároveň je jeho chuť koncentrovanejšia a vôňa intenzívnejšia.

Na kurze sa zameriame na výhody používania odležaného hovädzieho mäsa:

  • Austrália - plemeno Black Angus
  • Namíbia – plemeno Bonsmara
  • Južná Amerika - rôzne plemená

Začneme popisom od samotného chovu po praktickú ukážku rozšálovania chuck rollu*, na jednotlivé svaloviny, ktoré si potom sami pripravíte a ochutnáte. Výborná príležitosť porovnať rôzne druhy mäsa a ich rezy! Prezentácia bude doplnená o tipy na servírovanie s rôznymi prílohami a šalátmi.
Zároveň uvidíte efektivitu práce s mäsom, pretože z odrezkov si pripravíme fantastické burgre.

Chuck Roll (Krk s podplecím)

Chuck Roll (Krk s podplecím)Predné mäso z chrbta medzi krkom a vysokým roštencom, vhodné najmä na pečenie, dusenie a mletie na výrobu hamburgerov.


 

_isk5949_1.jpgKurzom Vás bude sprevádzať Marek Madzik, šéfkuchár spoločnosti Bidfood Slovensko.

Varenie sa uskutoční vo dvojiciach, kde si samostatne pripravíte menu pod dohľadom lektora. Účastníci dostanú komplet vybavený stage na varenie, suroviny, gastrozariadenie, nôž.
Každý účastník získa recepty a certifikát o absolvovaní kuchárskeho kurzu.

Cena kurzu:

  • Bidfood zákazník: 45 € s DPH
  • Cena pre ostatných záujemcov: 60 € s DPH

Súčasťou kurzu bude krátke predstavenie spoločností
Bonduelle a Farm Frites a ich produktov.

bonduelle_a_farm_frites.jpg

Rezervácia kurzu