Zpráva s varováním

Tento formulář je uzavřený.

Výnimočné steaky a burgre z odležanej hovädziny – interaktívny kurz varenia

Konanie kurzov: 
Utorok, 15. Máj 2018 - 15:00
Miesto konania: 
Gastroštúdio Bidfood Prešov, Ku Magašu 1, Prešov – Haniska

Voľné miesta

Ešte 3 voľné miesta.

Informácie o kurze

Odležanie znamená rozklad kolagénu pôsobením enzýmov, ktoré sa v mäse prirodzene vyskytujú. Tento proces takzvaného zrenia, má za následok hneď niekoľko benefitov - vyššiu jemnosť, čím sa urýchľuje príprava a steak zostáva šťavnatý a zároveň chuť je koncentrovanejšia a vôňa intenzívnejšia.
 

Na kurze kurze sa zameriame na výhody používania odležaného hovädzieho mäsa:

  • Black Angus - austrálské plemeno
  • Namíbia – plemeno Bonsmara
  • Južná Amerika - rôzne plemená

Začneme popisom od samotného chovu po praktickú ukážku rozšálovania chuck rollu*, na jednotlivé svaloviny, ktoré si potom sami pripravíte a ochutnáte. Výborná príležitosť porovnať rôzne druhy mäsa a ich rezy! Prezentácia bude doplnená o tipy servírovania s rôznymi prílohami a šalátmi.
Zároveň uvidíte efektivitu práce s mäsom, z odrezkov si pripravíme fantastické burgre.
Ten rozdiel spoznáte už na prvé zahryznutie!

*Chuck Roll (Krk s podplecím)

Predné mäso z chrbta medzi krkom a vysokým roštencom, vhodné najmä na pečenie, dusenie a mletie na výrobu hamburgerov.


Kurzom Vás bude sprevádzať Marek Madzik, šéfkuchár spoločnosti Bidfood Slovensko.


Varenie sa uskutoční vo dvojiciach, kde si účastníci menu samostatne pripravia pod dohľadom lektora. Účastníci dostanú komplet vybavený stage na varenie (suroviny, gastrozariadenie, nôž).
Každý účastník získa certifikát o absolvovaní kuchárskeho kurzu.

Cena kurzu

  • Bidfood zákazník: 45 € s DPH
  • Cena pre ostatných záujemcov: 60 € s DPH


 

Súčasťou kurzu bude krátke predstavenie spoločnosti KOTÁNYI a jej produktov.
Všetci účastníci kurzu budú mať možnosť nákupu korenín zn. KOTÁNYI za výhodné ceny.

Rezervácia kurzu