Zpráva s varováním

Tento formulář je uzavřený.

Thajská kuchyňa – interaktívny kurz varenia

Konanie kurzov: 
Utorok, 20. Február 2018 - 15:00
Miesto konania: 
Gastroštúdio Bidfood Prešov, Ku Magašu 1, Prešov – Haniska

Voľné miesta

Ešte 14 voľných miest.


Lektor

Peter Krištof je kuchár, mentor pre žiakov odborných škôl a podpredseda Prešovského klubu kuchárov a cukrárov. Je absolventom Francúzskej kulinárskej akadémie Thuries Academy 2007. V roku 2008 bol členom národného kuchárskeho tímu na Kuchárskej Olympiáde v Erfurte, kde získal bronzovú medailu. V roku 2010 bol členom regionálneho kuchárskeho tímu na svetovej súťaže Culinary World Cup v Luxembursku, kde získal bronzovú medailu. Zaradený bol medzi 18 najlepších kuchárov v knihe Elita Kuchárov 2012.  Medzi jeho najväčšie úspechy patria zlatá medaila - Gastro Hradec 2014 a strieborná medaila zo svetovej súťaže Culinary World Cup Luxembursko 2014. V roku 2016 ocenený titulom World Master Chefs Society. Venuje sa odborným školeniam, ale aj vareniu pre rôzne charitatívne projekty. Naďalej sa zúčastňuje súťaží, či už aktívne, ako súťažiaci alebo komisár. Kurzom vás bude sprevádzať aj Marek Madzik, šéfkuchár spoločnosti Bidfood Slovakia.
 

Informácie o kurze

Najzdravšia, najpestrejšia, najchutnejšia a zároveň najmenej náročná – to sú typické rysy práve thajskej kuchyne, ktorá je preslávená predovšetkým svojou ostrou a korenistou chuťou. Najpoužívanejšou surovinou je chilli, cesnak a kari korenie. Stretnúť sa môžete aj s kokosovým mliekom, arašidmi a najrôznejšími čerstvými bylinkami. Na kurze vás zasvätíme do základov thajskej kuchyne a prípravy jej tradičných jedál.


Peter Krištof pripraví 5 chodové menu:

  • Tom Kha Gai (Polievka)

  • Gaeng phed ped yang (červené karí s kačkou, liči a thajským baklažánom)

  • Kaeng Kung (Kari s krevetami a ananásom)

  • Phad Thai (ryžové cestoviny)

  • Kao niaw mamuang (lepkavá ryža s kokosovým mliekom, mangom a mungo fazuľkami)


Varenie sa uskutoční vo dvojiciach, ktoré si menu samostatne pripravia pod dohľadom lektora. Pri vstupe účastníci dostanú zásteru a komplet vybavený stage na varenie (suroviny, gastrozariadenie, nôž). Každý účastník získa certifikát o absolvovaní kuchárskeho kurzu.
 

Cena kurzu

  • Bidfood zákazník: 45 € s DPH
  • Cena pre ostatných záujemcov: 59 € s DPH

Rezervácia kurzu