Zpráva s varováním

Tento formulář je uzavřený.

Španielska kuchyňa - interaktívny kurz varenia

Konanie kurzov: 
Štvrtok, 5. Apríl 2018 - 15:00
Miesto konania: 
Gastroštúdio Bidfood, Ku Magašu 1, 080 01 Prešov

Voľné miesta

Ešte 9 voľných miest.


Španielska kuchyňa bola ovplyvnená Arabmi a Židmi, ktorí v stredoveku obývali Pyrenejský polostrov, ale aj kulinárskym umením nového sveta – španielskym koloniálnym panstvom v Amerike.

Gastronomicky je Španielsko rozdelené do šiestich základných oblastí. Severné Španielsko až Pyreneje - to sú najmä omáčky, pre Aragon je typické ragú, katalánska kuchyňa je plná rýb, región Valencia a Murcia je oblasťou ryže, v južnom Španielsku sa často smaží a v centrálnom Španielsku je základom pečenie a ražnenie.

Existujú však jedlá typické pre celú krajinu, samozrejme s regionálnymi rozdielmi. Úspech južanskej kuchyne spočíva v používaní charakteristických surovín ako cesnak, cibuľa, paradajky, papriky a vďaka vplyvu Arabov vieme pripočítať aj používanie korenín ako šafrán, rímska rasca, ovocie a mandle do najrôznejších pokrmov. Rozdiel v chuti výsledného jedla často tkvie len v rozdielnej úprave.

LektorDavid Wisniowski

David Wisniowski je členom Bidfood Gastroteamu nielen v susednej Českej republike, ale aj u nás. Špecializuje sa hlavne na gastronomické poradenstvo, zaškoľovanie zamestnancov, zostavovanie jedálnych lístkov, vybavenie kuchýň a celkový chod reštaurácií.
 

Informácie o kurze

Lektor bude kurz smerovať naprieč celým Španielskom – obzvlášť špecialitami z Ostrova Tenerife, kde pracoval v hoteli Andreas a reštaurácii El Cine v Los Christianos.


Tešiť sa môžete na 6 - chodové menu:

  • Arros negre (čierna perla s krevetami a citrusovým plodom)
  • Potaje de berros (žeruchová polievka, zemiaky, fazule, kúsky kukuričného klasu, bravčové mäso)
  • Polbo á feira y potato, salsa en chilada (grilovaná chobotnica s grenailemi, gaucamole, salsa z pečených paradajok)
  • Conejo en salmorejo, salata cebola con tomate (pečené králičie stehno v pikantnej paradajkovej salse s ľahkým cibuľovým šalátom, paradajkami a vinaigrette) – tradičné obľúbené jedlo
  • Bienmasabe (obľúbený mandľový krém s vanilkovou zmrzlinu z Kanárskych ostrovov)

K menu budeme podávať domáci španielsky koláč „Tortilla espaňola“ (národné jedlo – omeleta zo zemiakov, vajec a cibule).

Varenie sa uskutoční vo dvojiciach, kde si účastníci menu samostatne pripravia pod dohľadom lektora.
Pri vstupe účastníci dostanú zásteru a komplet vybavený stage na varenie (suroviny, gastrozariadenie, nôž).
Každý účastník získa recepty a certifikát o absolvovaní kuchárskeho kurzu.

Cena kurzu

  • Bidfood zákazník: 45 € s DPH
  • Cena pre ostatných záujemcov: 60 € s DPH

Rezervácia kurzu