Zpráva s varováním

Tento formulář je uzavřený.

Sous Vide varenie s VAC STAR-om

Konanie kurzov: 
Pondelok, 27. November 2017 - 15:00
Miesto konania: 
Gastroštúdio Bidfood Prešov, Ku Magašu 1, Prešov – Haniska

Voľné miesta

Ešte 10 voľných miest.





Informácie o kurzeMarek Madzik, šéfkuchár spoločnosti Bidfood

Či už pripravujete mäso, hydinu, ryby, zeleninu alebo dezerty ,vďaka technológii Sous-Vide získa chuť všetkých týchto pokrmov nový rozmer. Revolučná Sous - Vide technológia varenia spočíva v tom, že potraviny sú v surovom stave vákuovo zabalené do špeciálnych sáčkov. Úprava prebieha pri nízkej teplote (od 56°C do 95°C) s minimálnou nutnosťou dochucovania potravín pred úpravou. Spoznajte novú dimenziu varenia!

Na kurze varenia vám šéfkuchár predvedie prípravu rôznych surovín za použitia vakuovacích a Sous - Vide prístrojov špičkovej značky VAC STAR.
S prednáškou je spojená aj ochutnávka pripravených jedál a po absolvovaní kurzu účastníci získajú certifikát.
Kurzom Vás bude sprevádzať Marek Madzik, šéfkuchár spoločnosti Bidfood.


 

Výhody technológie Sous - Vide:

  • Potraviny zostanú šťavnaté, ich farba a aróma sa prípravou ešte zintenzívni (nedochádza k vysušovaniu, oxidácii, ani vylúhovaniu potravín).
  • Vďaka šetrnej tepelnej úprave zostávajú zachované všetky dôležité živiny.
  • Potraviny je možné pripravovať bez pridania tuku a soli.
  • Takto upravené potraviny splňujú prísne diétne požiadavky.
  • Váhový úbytok v dôsledku varenia sa neznižuje (pri klasickom a inom alternatívnom varení je váhový úbytok až 50%).
  • Minimálne nároky na údržbu.
     

Tešiť sa môžete na 6-chodové menu:

  • Vajíčko Benedikt Sous Vide na ľahkom listovom šaláte
  • Gazpacho s dekorovaným sous vide homárom
  • Jelenie stehno Sous Vide s marinovaným feniklom na hráškovom pyré
  • Argentínsky rib eye steak na zelenej fazuľke
  • Limetkový losos podávaný na glazúrovanej baby mrkvičke
  • Sous - Vide Crème Brûlée

Cena kurzu

Bidfood zákazník 30,- € s DPH /osoba

Cena kurzu pre ostatných záujemcov  80,- € s DPH

Rezervácia kurzu