Zpráva s varováním

Tento formulář je uzavřený.

Sous-vide ako také

Konanie kurzov: 
Pondelok, 8. Október 2018 - 10:00
Miesto konania: 
Gastroštúdio Bidfood Prešov, Ku Magašu 1, Prešov – Haniska

Voľné miesta

Ešte 32 voľných miest.

Konanie kurzu: 8.10.2018; začiatok o 10:00
Miesto konania: Gastroštúdio Bidfood Prešov, Ku Magašu 1, Prešov – Haniska

Informácie o kurze

Marek Madzík, šéfkuchár spoločnosti Bidfood SlovakiaČi už pripravujete mäso, hydinu, ryby, zeleninu alebo dezerty, vďaka technológii Sous-vide dodáte ich chuti nový rozmer. Revolučná technológia varenia Sous-vide spočíva v tom, že potraviny sú v surovom stave vákuovo zabalené do špeciálnych vreciek a upravované pri nízkej teplote (od 56°C do 95°C). Spoznajte tak novú dimenziu varenia!

Na kurze varenia vám šéfkuchár predvedie prípravu rôznych surovín za použitia vakuovacích a Sous-vide prístrojov špičkovej značky VAC STAR.
S prednáškou je spojená aj ochutnávka pripravených jedál a po absolvovaní kurzu účastníci získajú certifikát.
Kurzom Vás bude sprevádzať Marek Madzik, šéfkuchár spoločnosti Bidfood.

vacstar.jpg

Výhody technológie Sous-vide:

  • Potraviny zostanú šťavnaté, ich farba a aróma sa prípravou ešte zintenzívni (nedochádza k vysušovaniu, oxidácii ani vylúhovaniu potravín).

  • Vďaka šetrnej tepelnej úprave zostávajú zachované všetky dôležité živiny.

  • Potraviny je možné pripravovať bez pridania tuku a soli.

  • Takto upravené potraviny spĺňajú prísne diétne požiadavky.

  • Váhový úbytok v dôsledku varenia sa neznižuje (pri klasickom a inom alternatívnom varení je váhový úbytok až 50%).

  • Minimálne nároky na údržbu.

Tešiť sa môžete na 6-chodové menu:

  • Vajíčko Benedikt Sous-vide na ľahkom listovom šaláte
  • Gazpacho s dekorovaným Sous-vide homárom
  • Jelenie stehno Sous-vide s marinovaným feniklom na hráškovom pyré
  • Argentínsky rib eye steak na zelenej fazuľke
  • Limetkový losos podávaný na glazúrovanej baby mrkvičke
  • Sous-vide Crème Brûlée

Varenie sa uskutoční vo dvojiciach. Účastníci si pod dohľadom lektora samostatne pripravia menu na stagei na varenie s kompletným príslušenstvom (suroviny, gastrozariadenie, nôž).
 

Cena kurzu:
Bidfood zákazník: 35 € s DPH

Ostatní záujemcovia: 50 € s DPH

Rezervácia kurzu